Nadal govorio o kraju karijere

Rodžer Federer je nedavno morao da se pomiri sa činjenicom da je došao kraj i zvanično se penzionisao. Ostaje da se vidi do kada će trajati njegov najveći rival Rafael Nadal, koji ima brojnih problema sa povredama.

On će na završnom mastersu u Torinu biti najstariji igrač sa 36 godina. Jasno je da je smena generacija već nastupila, ali se Bik sa Majorke i naš Novak Đoković, godinu dana mlađi, i dalje drže u samom svetskom vrhu, štaviše čini se da im mlađi teniseri još uvek nisu dorasli.

Nadal je pred početak turnira u italijanskom gradu govorio o pitanju svog kraja karijere.

Ne znam, ne mogu da predvidim budućnosti. Iskreno deluje veoma teško. Međutim, i kada sam imao 28,29 bilo mi je teško da zamislim sebe sa 36 na terenu. A eto i dalje sam tu, visoko rangiran i borim se za najveće titule, rekao je Nadal.

Španac i pored velikih problema sa povredama beleži ogromne uspehe. Ove godine je povratio titulu sa Rolan Garosa, gde je apsolutni vladr, a iskoristio je i činjenicu da je Novaku bio zabranjen nastup i osvojio svoj drugi Australijan open.

U grupi u Torinu će igrati sa Feliksom Ože-Alijasimom, Tejlorom Fricom i Kasperom Rudom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAVRŠEN MARATON: Kenijci najbolji u Beogradu

Danas je u prestonici Srbije održan 37. Beogradski maraton. U muškoj konkurenciji slavio je Kenijac Gilbert Čumba. Na cilj je...

POVEZANE OBJAVE