PETRIĆ ZAGRMEO: Kao bivši igrač sam osetio da se navlačilo za Zvezdu!

Partizan na jesenjoj poluzesoni ima 10 bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu.

Obe ekipe zabeležile su pobede protiv Novog Pazara i Radnika pa je razlika ostala nepromenjena.

Ove godine je ulog direktan plasman u Ligu šampiona, a odnosu sa večitim rivalom govorio je Partizanov trener Gordan Petrić.

Ponoviću da su najveći problem srpskog fudbala Partizan i Zvezda. Očigledno je da u ovom trenutku Zvezda ima neku pomoć. Rekao sam to jer treba da učinimo sve da se ne posvađamo oko fudbala. Kao bivši igrač sam osetio da se navlačilo za Zvezdu. Kada sudija podigne tablu onako i produži meč koliko je učinio, onda se vidi da se pomaže Zvezdi u Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru. Sada ste u Surdulici videli, da se to dešavalo na nekom drugom nivou, Partizan bi smanjio bodovnu prednost. To je svima jasno. Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi. Nisam slep da to ne vidim. Ima i do nas, mogli smo bolje da igramo protiv Javora i Spartaka i da to dobijemo, ali postoji ta druga strana koja je nesporna, a tiče se o sudijskoj naklonosti Zvezdi, rekao je on.

Najavio je i dolazak eventualno dva ili tri pojačanja. Sumirao je i prethodna tri meseca:

Moj utisak u ova tri meseca je da nam ekipa niti smrdi, niti miriše. Mogli smo više u ligi, prosuli smo sedam bodova. Pre svega dva protiv Zvezde, dva protiv Javora i tri protiv Spartaka. Kada se sve sagleda, morali smo bolje. Protiv Spartaka se osetio umor. Imali smo energiju, to se vidi po pretrčanim kilometrima. Ali na treninzima ih ja gledam svakog dana i vidim da se oseti umor u pasu, u šutu, u kretnjama. Potrebno je imati balans u ekipi, želim da imam igrače iz omladinske škole u kombinaciji sa iskusnijim igračima. U Evropi smo ostvarili cilj. Doduše, mogli smo da budemo i prvi u grupi, zaključio je Petrić.

Partizan na otvaranju prolećnog dela prvenstva 4. februara gostuje Napretku. Tada ih i očekuje dvomeč sa Šerifom u šesnaestini finala Lige konferencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE