NOVAK POSLE TRIJUMFALNOG KRAJA GODINE: Najteža sezona do sad, mnogo je godina prošlo

Novak Đoković je nakon dugih sedam godina ponovo podigao pehar završnog mastersa, koji se igrao u Torinu. To mu je pošlo za rukom u, iz raznih razloga, najtežoj godini u karijeri, čime je još jednom pokazao veličinu.

Novak je izneo svoje utiske nakon meča.

Ovo je ipak finalni meč. Obično ovakvi susreti budu odlučeni na jednu loptu. Rud je igrao vrlo dobro do ovog meča. Dobro smo servirali i on i ja. U drugom setu sam uspeo da vratim nekoliko dobrih servisa, i mislim da je to momenat kada sam prelomio meč u svoju korist. Izuzetno sam srećan kako sam odigrao i što sam uspeo da osvojim šestu titulu u Torinu, izjavio je Đoković.

Priznao je da mu ovo jako puno znači i da jedva čeka odmor.

Morate ostati fokusirani tokom svakog poena. Jako sam zadovoljan što sam servirao za pobedu posle sedam godina. Mnogo je godina prošlo, a u isto vreme činejnica da je proslo toliko pobedu cine jos slađom. Ogromna je stvar završiti sezonu pobedom. Pričao sam mnogo i neću da ponavljam, veliko olakšnje. Jedva čekam da se odmorim nekoliko nedelja. Bio sam na iglama tokom čitave godine, zbog turnira i da li ću igrati, ali bitno je da sam uspeo, iskren je bio Novak.

Sezonu iza sebe je okarakterisao kao najtežu u karijeri.

Veliko dostignuće s obzirom na to da najboljih osam igra na ovom turniru, pored grend slemova ovo je najveće i najbitnije. Uspeo sam da izjednačim sa Rodžerom Federerom. Ova sezona je bila najteža do sad, i emotivno i fizički, ali i zbog toga što sam morao da budem mentalno izuzetno jak, konstatovao je dugogodišnji najbolji teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Barsa slomila Olimpijakos, sa 1-1 se serija seli u Atinu!

U drugom meču plej-of serije, Barselona je savladala Olimpijakos 77:69 i izjednačila na 1:1 u seriji. Domaćin je vodio više...

POVEZANE OBJAVE