SELEKTOR IRANA O NEPEVANJU HIMNE: Oni su deca, imaju samo jedan san

Fudbaleri Irana nisu uspeli da naprave iznenađenje na startu Svetskog prvenstva i poraženi su ubedljivo od Engleske, međutim u prvi plan je iskočila činjenica da fudbaleri azijske zemlje nisu pevali himnu.

To su u uradili u znak podrške protestima u njihovoj zemlji, ali je ova tema bila u centru pažnje i na konferenciji nakon utakmice.

Pustite decu da igraju. Oni samo žele da igraju fudbal. Nadam se da će fudbaleri Engleske, Velsa i Amerike pohvaliti moje momke koji su imali hrabrost da izađu na teren. Oni su ovde da osvetlaju obraz Irana i da donesu sreću ljudima, bila je ključna poruka selektora Iranaca Karlosa Keiroša.

Najbitniji su mu igrači, za koje ne želi da budu u sneci društveno-političkih nemira.

Ljudi nisu ni svesni šta se sve dešavalo samo zato što ovi momci žele da igraju fudbal. Šta god neko izjavi, oni žele da ga ubiju. Naravno da svi mi u timu imamo svoja razmišljanja i stav o svemu, pričaćemo i o tome kada dođe vreme. Ipak, previše volim ovu igru i ne želim da moji igraču urade nešto što bi im pokvarilo sreću na ovom šampionatu, jasan je bio selektor Irana, pa dodao:

Svi znaju u kakvim uslovima i u kakvom okruženju moji igrači rade. Oni su ljudi, oni su deca. Imaju samo jedan san, a to je da predstavljaju svoju državu, da igraju za narod, da ih učine ponosnim. Ja sam veoma ponosan na njih. Videli ste svi šta se desilo danas, navijači koji nisu došli da podrže ove momke treba da ostanu kod kuće, rekao je Keiroš.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Baskonija povukla dres legenedarnog centra (VIDEO)

Košarkaški klub Baskonija, ili nekada Tau Keramika, poslednjih skoro tri decenije je iznedrila veliki broj vrhunskih košarkaša. Među prvima...

POVEZANE OBJAVE