PRAVA GOLEADA: Portugal za poluvreme srušio Ganu, Bukari strelac! (VIDEO)

Portugal – Gana 3:2 (0:0)

Ronaldo (p.) 65′, Feliks 78′, Leao 80 – Aju 73′, Bukari 89′

Fudbaleri Portugala pobedili su Ganu u prvom kolu H grupe Svetskog prvenstva u Kataru. Od početka su bili dominantni ali su to materijalizovali u drugom poluvremenu uz jak otpor afričke selekcije.

Portugalci su bili agilniji na početku susreta imajući već nakon 15 minuta tri šuta i jedan u okvir gola. Držali su i posed lopte na svojoj strani.

Kristijano Ronaldo propustio je dve velike prilike u razmaku od tri minuta. Prvo je u 10. minutu izašao sam pred golmana Atija koji mu je odbranio u situaciji 1 na 1. Zatim u 13. minutu nije dobro zahvatio loptu glavom.

Portugal je nastavio da preti preko Žoao Feliksa u 28. minutu. Ronaldo je postigao gol koji mu je u 31. minutu poništen zbog faula. Feliks je bio u centru pažnje i tokom 42. minuta kada su Portugalci tražili penal.

Ni početak drugog dela nije doneo uzbuđenja. Atmosfera na tribinama bila je takva da je jedan dečak zaspao tokom susreta. Napadač Ajaksa Mohamed Kudus imao je šansu u 55. minutu. Šutirao je iz daljine pored gola.

Portugal je poveo deset minuta kasnije. Nakon što su igrači Gane skrivili penal, realizovao ga je Kristijano Ronaldo. Nije se dugo čekalo i Gana je preko Andrea Ajua izjednačila u 73. minutu. Odmah je Žoao Feliks u 78. minutu Portugalcima vratio prednost.

Uvećali su je na 3:1 preko napadača Milana Rafaela Leaa u 80. minutu. Na 3:2 smanjio je u finišu prvotimac Crvene zvezde Osman Bukari koji ga je proslavio u stilu Kristijana Ronalda. To ipak nije bilo dovoljno bar za bod.

U prvom meču grupe, Urugvaj i Južna Koreja odigrali su bez golova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE