Holanđani poveli pa stali, sjajni Ekvador im otkinuo bodove! (VIDEO)

Holandija – Ekvador 1:1 (1:0)

Gakpo 6′ – Valensija 49′

Fudbaleri Holandije i Ekvadora remizirali su u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kataru. Izabranici Luija Van Gala dobro su počeli ali je potom Ekvador bio dominantniji i bolji rival dozvolivši im samo dva šuta ka golu za devedeset minuta.

Holandija je povela već u šestom minutu meča. Strelac je bio fudbaler PSV-a Kodi Gakpo na asistenciju Klasena. Bila je to ujedno i prva prava šansa na utakmici. Valensija je pokušao u 11. minutu ali mu je šut unutar šesnaesterca izblokiran.

Imao je isti igač najbolju priliku za Ekvador u 33. minutu. Šut mu je paradom zaustavio Andreas Nopert. Ekvadorci su tokom većeg dela prvog poluvremena imali neznatnu prednost u posedu lopte i veći broj udaraca ka golu.

Poništen im je gol Pervisa Estupinjana u nadoknadi prvog dela. U nastavku je Valensija izjednačio u 49. minutu. Nakon greške Holanđana na sredini terena, probio je Estupinjan a na njegov odbranjeni udarac naleteo je fudbaler Fenerbahčea i poravnao rezultat.

Potom je Gonsalo Plata promašio potpuni preokret kada je pogodio prečku u 59. minutu. Od tada nije bilo izglednijih prilika na obe strane.

Nakon drugog kola, ove Holandija i Ekvador imaju po četiri boda, Sengal tri a Katar niti bod.

U poslednjem kolu domaćin Mundijala igra sa Holandijom a Senegal sa Ekvadorom. Ti mečevi su na programu narednog utorka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvanično: Đoković otkazao još jedan turnir!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na mastersu u Madridu. Novaku će sledeći turnir najverovatnije biti Rim, koji...

POVEZANE OBJAVE