ABA LIGA: Cibona odolevala do završnice treće četvrtine u Morači, utakmica karijere Lazića

U sklopu osmog kola ABA lige danas su, pored prve pobede čačanskog Borca, trijumfe zabeležili Budućnost i Cedevita Olimpija, koji su bili bolji protiv hrvatskih predstavnika.

Podgoričani su u dvorani “Morača” slavili protiv Cibone sa 97-76, ali su gosti pružili jači otpor nego što govori krajnji rezultat.

Cibosi su vodili čitavom drugom četvrtinom i velikim delom treće, ali je do kraja ovog dela usledila velika serija od 15-1 u korist tima Vlade Jovanovića, koji je na ulasku u poslednjih 10 minuta vodio sa 71-62, a potom samo uvećavao razliku.

Ubedljivo najefikasniji na utakmici bio je reprezentativac BiH Aleksandar Lazić sa 27 poena, na šta je dodao i 4 skoka i asistenciju.

Tre Bel-Hejns dodao je 17 poena i 5 asistencija, a reprezentativac Crne Gore Petar Popović dva poena manje i 2 asistencije.

U poraženom timu je Krešimir Ljubičić postigao 16 poena, uz 4 skoka i jednu asistenciju, dok su srpski košarkaš Aleksandar Sani Aranitović i Borna Kapusta zabeležili po 12 poena i 6 skokova, s tim da je hrvatski plej imao i 7 asistencija, što mu je zaštitni znak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

REAL NAJAVIO MEČ SA ZVEZDOM: Pada li večeras rekord Evrolige?

Košarkaši Real Madrida suvereno su odigrali ovu evroligašku sezonu osvojivši prvo mesto. Večeras dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet. Madriđani imaju priliku...

POVEZANE OBJAVE