Nadal otkrio zbog čega Federera smatra većim rivalom od Novaka

Nedavno je velika teniska trojka ostala bez jednog člana, pošto se Rodžer Federer pomirio sa činjenicom da više neće moći profesionalno da se bavi tenisom.

Oprostio se na Lejver kupu, a njegov poslednji meč bio je poraz u dublu koji je odigrao, po sopstvenoj želji, zajendo sa Rafaelom Nadalom.

Nadal, koji se nalazi u Južnoj Americi na egzibicionoj turneji, obično ističe upravo Švajcarca kao najvećeg rivala, iako je podelio više megdana sa našim teniserom, a objasnio je i razlog.

Mnogo je zajedničkih iskustava, važnih trenutaka. Ljudi imaju osećanja i razumeju da je ovo sport. Kada imate rivala kao što je Federer, tokom cele karijere… Jer kada sam počinjao, Rodžer je već bio tu. Istina je da sam više igrao sa Novakom nego Rodžerom, ali sve je počelo sa Rodžerom. Zbog naših suprotstavljenih stilova i karaktera, zbog afiniteta, ipak smo delili mnogo toga. Svi ti trenuci, osećanja koja imate pre finala Grend slema, važnog turnira, sve je to bilo u vazduhu pre tih mečeva. Bilo je drugačije nego u ostalim mečevima. rekao je Španac.

Oproštaj federera je bio pun emocija, a Španac nije mogao da zaustavi suze.

Znaš da toga više neće biti i deo mog života je otišao sa njim. Bilo je to emotivno opraštanje nekoga ko je bio toliko važan za naš sport, iskren je bio Nadal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE