AUSTRALIJANCI PRUŽILI OTPOR: Mesi proslavio jubilej, sledi derbi protiv Holandije!

Argentina – Australija2:1(1:0)

Mesi 35′ , Alvares 57′ – Fernandes (ag.) 77′

Fudbaleri Argentine drugi su četvrtfinalisti Mundijala u Kataru nakon trijumfa protiv Australije. Bili su bolji rival i uveličali jubilej Lea Mesija koji je odigrao 1000. meč u karijeri, bilo za klub ili reprezentaciju.

Gaučosi su u prvih 15 minuta bili dominantni sa posedom lopte. Međutim, nisu uspeli da stvore izglednu priliku. Već u 5. minutu tražili su Argentinci penal zbog igranja rukom u šesnaestercu.

Mučili su se izabranici Lionela Skalonija sve do 35. minuta. Tada ih je u vođstvo doveo Mesi na asistenciju Otamendija. To je bio i jedini udarac na gol u prvih 45. minuta latinoameričke ekipe.

Napadač PSŽ-a probao je i u 50. minutu ali mu je Rajan lako uhvatio loptu nakon udarca. Argentina duplira prednost u 57. minutu a strelac je napadač Mančester Sitija Hulijan Alvares. Iskoristio je lošu komunikaciju defanzivaca i nespretnu intervenciju golmana Kengura.

Ni tada nije popuštao pritisak Argentine terajući Australijance da se brane. Uprkos tome, uspeli su da prepolove prednost pogotkom Krisa Gudvina u 77. minutu nakon što je Enco Fernandes skrenuo loptu nakon njegovog udarca.

Behičev šut je zatim bio izblokiran u odsudnom trenutku. Lautaro Martinez je u 89. minutu propustio priliku da overi trijumf. Mesi ga je uposlio na tacni, ali je on iz šesnaesterca šutirao preko gola. Isti igrač je i u nadoknadi promašio još jednu šansu kada mu je odbranio Rajan.

Argentina će u četvrtfinalu igrati protiv Holandije koja je bila bolja od SAD.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pokuševski se “pohvalio” svojim urnebesnim izvođenjem auta na kraju NBA sezone, pa otkrio da li će igrati za reprezentaciju (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na velika vrata je ušao u NBA ligu kao visokopozicionirani pik na Draftu, kada ga...

POVEZANE OBJAVE