Nova velika priznanja za Ivanu Vuletu i Angelinu Topić! (FOTO)

Kraj godine rezervisan je za dodelu priznanja najboljim atletičarima sveta, Evrope i Balkana. Ove godine je u sklopu Balkanskog kongresa održana i Balkan Gala u Atini.

Delegacija Srpskog atletskog saveza prisustvovala je Balkanskom kongresu, kao i kopredsednik Balkanske atletike i direktor saveza Slobodan Branković.

Ivana Vuleta ove godine odbranila je titulu Svetske šampionke u dvorani, na Svetskom atletskom prvenstvu koje je održano u martu u Beogradu, kao i titulu evropske šampionke u Minhenu, pa je nagrađena priznanjem za za najbolju atletičarku Balkana.

Za mladu zvezdu u usponu od strane Balkanske atletike priznanje je pripalo Angelini Topić. Srpska atletičarka već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet.

Na poslednjem održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila je bronzanu medalju skokom od 1,93 m, kao i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u Minhenu, čime je pokazala da već sada može veoma ozbiljno da se računa na nju na najvišem nivou.

Naslednica legendarnog Dragutina Topića se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju.

Angelina je prethodno proglašena i za najbolju mladu sportistkinju Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPSKI CENTAR NIJE MOGAO SAM: Novi dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa, izgubili su na svom parketu od Finiksa rezultatom 104:97. Srpski košarkaš Nikola Jokić je utakmicu sa Finiksom...

POVEZANE OBJAVE