PRAVI DERBI: Kejn tragičar, Žiru i čudesni Loris odveli Francusku u polufinale! (VIDEO)

Engleska – Francuska 1:2 (0:1)

Čuameni 17′, Žiru 78′ – Kejn (p.) 54′

Fudbaleri Francuske poslednji su učesnici polufinala na Svetskom prvenstvu u Kataru. Nakon veoma sadržajne utakmice, branilac titule je bio bolji od Engleske. Pritiskali su vicešampioni Evrope ali nisu uspeli da realizuju prilike zahvaljujući Ugu Lorisu koji je odlično branio i nepreciznosti Harija Kejna u finišu.

Na početku meča nije bilo većih šansi na obe strane u prvih deset minuta. Francuzi su imali posed lopte.

Žiru je u 11. minutu propustio priliku nakon udarca glavom koji je zaustavio Pikford. Međutim, Trikolori od 17. minuta vode golom Aurelijena Čuamenija.

Grizman mu je dodao nakon duže kombinacije oko šesnaesterca a on precizno šutirao u donji desni ugao Pikfordovog gola.

Kejnu i Šou je šuteve potom zaustavio Loris. Tražili su Englezi u 25. minutu penal posle pada Kejna ali ga nisu dobili ni nakon gledanja VAR snimka.

Napadač Totenhema prethodno je u 22. minutu propustio kolosalnu šansu. Njegov klupski drug iz tima Francuske mu je potom odbranio i u 29. minutu udarac. Englezi su nastavili sa pritiskom, ali se minut kasnije nisu snašli nakon karambola u šesnaestercu.

Nakon primljenog gola, Gordi Albion je stvarao prilike ali nije mogao da postigne gol. Aktuelni prvak sveta uspeo je da odbrani vođstvo pre odlaska na odmor.

Engleska je odmah na startu nastavka imala dve prilike. Šut Belingema brani Loris a odbrana blokira udarac Megvajera nakon kornera. Krunisali su terensku inicijativu izabranici Gereta Sautgejta u 54. minutu kada je Kejn realizovao penal koji je realizovao strelac Čuameni.

Loris je opet u 60. i 63. minutu morao da spašava Francusku od potpunog preokreta Engleza. Pokušavali su i dalje ali bez uspeha. Žiru je u 75. minutu propustio šansu kada je bio neprecizan sa skoro 11 metara. Iskupio se tri minuta kasnije i vratio prednost Galskim petlovima posle ubacivanja Grizmana.

Englezi su u 84. minutu mogli do izjednačenja, ali je Hari Kejn promašio penal nakon faula nad Mejsonom Mauntom. Šutirao je preko prečke. Do kraja nije bilo promene rezultata, pa su Trikolori nastavili put ka odbrani trofeja iz Rusije.

Francuska će u polufinalu u sredu igrati protiv Maroka koji je izbacio Portugal. Prethodno u utorak igraju Hrvatska i Argentina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE