Generalni sekretar FIBA: Sreo sam se sa Bodirogom ali nema napretka!

Generalni sekretar FIBA Andrea Zaglis pričao je za medije o sastanku sa čelnim ljudima Evrolige o rešavanju problema sa kalendarom.

On je potvrdio kako su na sastanku bili Dejan Bodiroga i Maršal Glikman, ali da nikakvog pomaka povodom kalendara nije bilo.

– Mogu da potvrdim da smo se sastali, ali to ne bi trebalo da bude vest. Ambijent je dobar, ali napretka nema. Istovremeno, a rekao sam to i prošle godine, FIBA je veoma spremna za diskusiju i napredak. U ovom momentu, bar u poslednjih 18 meseci, FIBA je pokušala sama. Pisali smo pisma, uključili smo i NBA, doveli smo ljude za sto, imali smo planove i ideje, rekao je on pa dodao:

– U septembru smo odlučili da promenimo datume da bi svi mogliu da učestvuju u prozorima, a to nije bila laka odluka. Nažalost, moram da kažem da situacija unutar Evrolige ne napreduje. Nema to veze sa novim rukovodstvom, oni žele progres, ali unutar EKA postoji većina i manjina. Nema uniformnosti koja je potrebna da se započnu pregovori.

– To je trenutni status. Nisam srećan zbog toga, ali ćemo nastaviti. Svi radimo na tome, cela FIBA. Ne samo zato što je to naša obaveza prema sportu. Ne očekujem da se nešto veliko desi u februaru. Naravno, hvala onima koji su radilu na promenama termina utakmica u novembru, klubovima i ligama i ostalima. Pričamo o jednostavnim stvarima koje bi se promenile, ali ni za to ne postoji minimum konsenzusa. To je sadašnji status, a mi ćemo nastaviti da iznosimo predloge, zaključio je on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nagrada za “Mihine klince”: Meridian Sport donirao dresove školi fudbala “Siniša Mihajlović” iz Novog Sada

Nova akcija za buduće šampione Velika donatorska akcija fudbalskim klubovima i školicama fudbala, koju već dve sezone na radost mnoge...

POVEZANE OBJAVE