SENZACIJA NA POMOLU: Murinjo rekao “da” Portugalu, ali pod uslovom koji je gotovo pa nemoguće ispuniti

Fernando Santos će nakon neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru izvesno napustiti poziciju selektora reprezentacije Portugala, a tamošnji mediji već danima nagađaju ko bi ga mogao naslediti.

Santos je 2016. uspeo sa Portugalom osvojiti Evropsko prvenstvo zbog čega je dobio veliko poverenje fudbalskih čelnika te zemlje, ali nije nakon toga uspeo napraviti još jedan veliki rezultat.

Kap koja je prelila čašu bio je šokantan poraz pre nekoliko dana od Maroka u četvrtfinalu Svetskog prvenstva čime su se Portugalci oprostili od Mundijala u Kataru.

Nakon što je Portugal izgubio od Maroka odmah su počela nagađanja da će Santos dobiti otkaz, a mediji u ovoj zemlji navode da je samo pitanje trenutka kada će to biti zvanično potvrđeno.

Sa reprezentacijom Portugala povezuje se već nekoliko imena, ali je već sada svima jasno ko je najveća želja čelnika Saveza i navijača u toj zemlji.

Naime, Portugalci se nadaju da će Žoze Murinjo napokon pristati da vodi ovu reprezentaciju i navodno su ga čelnici Saveza već kontaktirali kako bi “ispipali teren”.

Navijači u Portugalu se već dugo nadaju da će ‘Specijalni’ preuzeti reprezentaciju, ali znaju da situacija nije jednostavna i obećavajuća u ovom trenutku.

Murinjo je trenutno pod ugovorom sa Romom i nema nameru napuštati rimski klub gde mu ide vrlo dobro i ne krije da opet uživa u trenerskom poslu otkako je preuzeo ‘Vučicu’.

Međutim, razgovori Murinja i čelnika Saveza su održani i on je navodno rekao da će prihvatiti ponudu, ali samo pod jednim uslovom.

Murinjo je jasno poručio da će biti novi selektor Portugala samo u slučaju da može zadržati posao u Romi. Smatra da nije problem da vodi istovremeno klub i reprezentaciju, što je u današnje vreme prava retkost.

Veliko je pitanje hoće li Portugalci pristati na to jer je jasno da vođenje kluba oduzima puno vremena i da se ne može posvetiti reprezentaciji u potpunosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Partizan posle smene Duljaja: Hitne mere u cilju stabilizacije!

Fudbalski klub Partizan doneo je odluku da smene Igora Duljaja posle četiri uzastopna poraza u prvenstvu i pošto je...

POVEZANE OBJAVE