Zvezda u fantastičnom derbiju bolja od Partizana!

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su u prvom ovosezonskom Večitom derbiju pošto su u 11. kolu Superlige savladali Partizan sa 3-2 (25:20, 19:25, 17:25, 25:16 i 15:13) u setovima.

Meč je potpuno opravdao status derbija i bio je pun preokreta, a sve je kulminiralo u, do samog kraja neizvesnom tajbrejku.

Crveno-beli su vodili većim delom prvog seta i zasluženo poveli sa 1:0, ali su potom usledila dva dominantna izdanja tima Bojana Janića, posebno u trećem setu, pa su preokrenuli na 2:1 u setovima.

To ipak nije pomelo Zvezdine odbojkaše koji su uzvratili istom merom u narednom, dobili ga čak i ubedljivije, i odveli meč u tajbrejk.

Tamo su rano stekli osetljivu prednost od 8:3, ali ni tu nije bio kraj. Partizan se potpuno vratio i izjednačio na 10:10, ali je na kraju ipak slavio tim Igora Zakića.

Najefikasniji u pobendičkom timu bio je Stefan Skakić sa 14 poena, reprezentativac Aleksandar Okolić zabeležio je 12, Milan Pepić i Aleksa Polomac po poen manje, a bivši igrač Partizana Lazar Marinović 10.

Na drugoj strani je uzalud bila blistava partija velikog letošnjeg pojačanja Milije Mrdaka, koji je postigao 24 poena. Pored njega najviše su se istakli primači. Prošlosezonski igrač Crvene zvezde Luka Tadić upisao je 15, a švedski internacionalac Danijel Graveus poen manje. Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac naše zemlje Novica Bjelica postigao je 9 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE