PAO JE LIDER EVROLIGE: Avramović za veliki brejk Partizana u Istanbulu!

Fenerbahče – Partizan 72:73 (19:16,18:17, 20:18, 15:22)

Košarkaši Partizana savladali su Fenerbahče na gostovanju u 15. kolu Evrolige. Crno beli su zabeležili i drugu pobedu protiv turskih timova za redom u veoma uzbudljivom meču. Ovo im je šesta pobeda kojom se dodatno približavaju plej ofu.

Utakmicu je pogotkom za dva poena otvorio Dajšon Pjer. Prvi strelac za crno – bele bio je Dante Egzum. Fener je bolje zaigrao u ovoj fazi stekavši vođstvo od 8:2. Od tada ga je samo održavao. Partizan je uspeo da u prvom delu održi priključak bez obzira na veoma loš šut za dva poena.

Na početku druge četvrtine, Jam Madar je trojkom izjednačio na 19:19. Potpuno su preokrenuli poenima Kevina Pantera. Od tada nijedna ekipa nije uspevala da se značajnije odlepi i igralo se koš za koš. Turski tim otišao je na odmor sa +4 (37:33).

Partizan je u igri uprkos šest pogođenih šuteva za dva. Većina statističkih parametara bila je na strani domaćina koji je imao i čak sedam izgubljenih lopti za 20 minuta igre. Kod njih je poenterski bio raspoložen Dajšon Pjer sa 11 poena uz po 6 Vilbekina i Džekirija. Kevin Panter ima osam koševa u redovima crno – belih.

Poenima Jama Madara počelo je drugo poluvreme. Fenerbahče je dodao gas i stigao do dvocifrene prednosti 47:37 nakon serije 7:0. Više su imali skokova od Partizana izabranici Dimitrisa Itudisa koristeći svaku njihovu grešku u odbrani. Mini serijom je Partizan to spustio na 55:49 u korist Fenera. Sa -6 Partizan je ušao u poslednju deonicu.

Posle skoro dva minuta bez poena, Matijas Lesor je otvorio četvrti period postigavši prve koševe za jednu od ekipa. Partizan je agresivnije krenuo i nakon četiri minuta u tom delu stigao do -2 i 59:57 u korist Fenerbahčea. Tada je meč ušao u egal na malo više od pet minuta pre kraja.

Fenerbahče je na oko dva ipo minuta pre završetka poveo 70:66 nakon slobodnih bacanja Bukera. Zek Ledej je sa četiri vezana poena doneo izjednačenje 70:70 na minut ipo pre okončanja susreta. Nakon nekoliko ofanzivnih skokova Avramović je na 30 sekundi iznudio faul i realizovao oba bacanja za 72:72 a još jednim doneo je ogroman trijumf.

Partizan su sa 12 poena predvodili Panter i Lesor a Avramović je imao šest.

U redovima turskog tima istakao se Vilbekin sa 14 poena uz 13 Dajšona Pjera. Guduruć je imao 4 koša.

Partizan posle ovog duela gostuje Igokei. Fenerbahče očekuje gradski derbi protiv Efesa u šampionatu Turske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE