Nadal uporedio rivalstva sa Federerom i Đokovićem i otkrio da ima neizlečivu povredu

Rodžer Federer se ove godine zvanično penzionisao, nakon što je shvatio da više neće moći da igra tenis na ozbiljnom nivou. Na njegovom oproštaju na Lejver kupu nije mogao da sakrije suze, ali isto nije pošlo za rukom ni njegovom velikom rivalu Rafaelu Nadalu.

Španac je sada dao opširan intervju za “Marku”, u kome je govorio i o velikom rivalstvu njih dvojice, koje je postavio nasuprot onog sa Novakom Đokovićem.

Istina je da sam bio prvi Federerov veliki rival i jasno je kada se stvar posmatra iz tog ugla. Kada je Novak došao na veliku scenu, Federer je i dalje bio bolji od mene, ali sam kasnije osvojio više od Rodžera. Posle sam odigrao mnogo više mečeva sa Novakom, nego sa Federerom. Kada to gledam, bio sam veći rival sa Novakom nego sa Rodžerom. To vidim kao nešto pozitivno jer se izrodilo veliko rivalstvo između nas. Verujem da niko od nas ne bi igrao na najvišem nivou sa 35 godina, da nije bilo tog rivalstva. Federer, Đoković i ja smo gurali jedni druge preko svih granica, da napredujemo, da želimo više i osvajamo više, objasnio je Rafa.

Bilo je pravo čudo kada je Nadal uspeo da osvoji Rolan Garos uprkos tome što je jedva mogao da hoda u toku turnira. Nastup na Vimbldonu bio je neizvestan, ali je pomogla nova terapija.

Tu terapiju radiotalasima sam odradio toliko puta od kraja Vimbldona, ali je u pitanju neizlečivo stanje. Kada mi se nerv upali, ponovo moram da idem na terapiju, otkrio je Nadal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZ NESTVARAN DABL DABL JOKIĆA: Marej u drami odveo Denver na Minesotu! (VIDEO)

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Sinoć su u veoma napetoj utakmici pobedili LA Lejkerse...

POVEZANE OBJAVE