Santareli se oglasio nakon odlaska iz reprezentacije Srbije

Pomalo neočekivano, posle samo godinu dana i odbranjene titule prvaka sveta, Danijele Santareli je napustio selektorsku poziciju u reprezentaciji Srbije. Bogatu ponudu od turskog nacionalnog saveza nije mogao da odbije.

Nakon odlaska se obratio odbojkaškoj javnosti u Srbiji.

Zdravo svima. Želim da vam kažem da mi je bila čast da budem selektor ženske reprezentacije Srbije. Da radim za ovu zemlju i sjajne ljude u Srbiji. Ono što smo uradili ovog leta je bilo neverovatno. Osvojili smo važan trofej, još jednu važnu medalju. I proveli smo zajedno neverovatno leto koje neću zaboraviti do kraja života. Bila je prvilegija da budem trener ovog tima, ovih igračica i ove reprezentacije. Ponekad u životu nešto može da se desi i ljudi se raziđu. Ali, ne znamo šta nosi budućnost. Možda ćemo se ponovo sresti, poručio je Santareli, pa dodao:

Sada, želim da se zahvalim svakom ko je verovao u mene. Savezu, predsedniku Gajiću, Ivanu Kneževiću, svakom ko je imao poverenja, svakoj igračici… Hvala vam i srećno u budućnosti. Srbija će uvek imati posebno mesto u mom srcu, rekao je, sada već novi selektor Turske.

Ekspresno je pronađena i zamena. Praktično će doći do svojevrsne rokade, jer će novi selektor biti Đovani Gvideti, dosadašnji trener reprezentacije Turske, ali i Vakifbanka koji je najuspešniji tim na svetu poslednjih godina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEKADA HARALI NBA LIGOM: Plejmejkerski dvojac na “probi” u Baksima

Nekadašnji ol-star igrači Džon Vol i Ajzea Tomas nalaze se na treninzima Milvoki Baksa tokom Letnje lige, s namerom...

POVEZANE OBJAVE