ABA LIGA: Siloviti Partizan stotkom otvorio 2023. godinu!

Partizan – Zadar 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13)

Košarkaši Partizana, pobedili su Zadar u 13. kolu ABA lige. Crno – beli su po treći put postigli više od 100 poena u regionalnom takmičenju ove sezone, uz to da su ovog puta bili najefikasniji uz duele protiv Cibone i Budućnosti. Meč je obeležio i povratak Balše Koprivice nakon povrede.

Poenima su Panter i Ledej otvorili susret. Na početku viđena je egal utakmica. Đordano je pogodio prvu trojku na utakmici tek posle četiri minuta meča bez koša sa obe strane. Nakon 17:14 za Zadrane,crno beli odgovaraju sa serijom 9:0. Ubrzali su u finišu i sa +9 završili izabranici Željka Obradovića prvi period.

Partizan je na startu druge četvrtine stekao i dvocifrenu razliku. Bilo je i maksimalnih +18. Zadar je imao seriju 8:0 i uspeo da razliku dovede na +10 u korist Partizana. Odbili su to igrači crno – belih i otišli na odmor sa čak 63 ubačena poena uz osam pogođenih trojki i uopšte boljim šutem iz igre.

Ekipu su predvodili u ovom delu igre Avramović sa 15 i Vukčević sa 12. Božić je imao 10 poena kod Zadrana a Lakić i Đordano po osam.

Drugo poluvreme počelo je košem Luke Božića. Partizan je i tu poenterski imao prednost održavajući dvocifreni plus. Bilo je i 21 poen razlike posle pogotka Smailagića za 77:56. Do kraja perioda Partizan je za tri četvrtine postigao 90 koševa.

Dante Egzum je postigao prve koševe u četvrtoj četvrtini. Posle tri ipo minuta igre Koprivica je postigao 100-ti koš za Partizan na ovom susretu. Razlika se do kraja meča samo uvećavala. Partizan je sada sa skorom 11-2 na drugom mestu iza Crvene zvezde koja ima trijumf više. Zadrani sa 7-6 ostaju u zoni plej ofa.

Najbolji kod Partizana bio je Tristan Vukčević sa 25 poena i 9 skokova. Avramović je imao 16 koševa. Dvocifreni su bili još Koprivica, Smailagić i Papapetru.

U timu Zadra, ponovo je briljirao Luka Božić sa 19 poena i 10 skokova. Đordano je dodao 13 koševa.

Crno beli u četvrtak dočekuju Monako. Naredni protivnik Zadra biće Studentski centar.

Foto: ABA liga/ Dragana Stjepanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE