ABA LIGA: Siloviti Partizan stotkom otvorio 2023. godinu!

Partizan – Zadar 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13)

Košarkaši Partizana, pobedili su Zadar u 13. kolu ABA lige. Crno – beli su po treći put postigli više od 100 poena u regionalnom takmičenju ove sezone, uz to da su ovog puta bili najefikasniji uz duele protiv Cibone i Budućnosti. Meč je obeležio i povratak Balše Koprivice nakon povrede.

Poenima su Panter i Ledej otvorili susret. Na početku viđena je egal utakmica. Đordano je pogodio prvu trojku na utakmici tek posle četiri minuta meča bez koša sa obe strane. Nakon 17:14 za Zadrane,crno beli odgovaraju sa serijom 9:0. Ubrzali su u finišu i sa +9 završili izabranici Željka Obradovića prvi period.

Partizan je na startu druge četvrtine stekao i dvocifrenu razliku. Bilo je i maksimalnih +18. Zadar je imao seriju 8:0 i uspeo da razliku dovede na +10 u korist Partizana. Odbili su to igrači crno – belih i otišli na odmor sa čak 63 ubačena poena uz osam pogođenih trojki i uopšte boljim šutem iz igre.

Ekipu su predvodili u ovom delu igre Avramović sa 15 i Vukčević sa 12. Božić je imao 10 poena kod Zadrana a Lakić i Đordano po osam.

Drugo poluvreme počelo je košem Luke Božića. Partizan je i tu poenterski imao prednost održavajući dvocifreni plus. Bilo je i 21 poen razlike posle pogotka Smailagića za 77:56. Do kraja perioda Partizan je za tri četvrtine postigao 90 koševa.

Dante Egzum je postigao prve koševe u četvrtoj četvrtini. Posle tri ipo minuta igre Koprivica je postigao 100-ti koš za Partizan na ovom susretu. Razlika se do kraja meča samo uvećavala. Partizan je sada sa skorom 11-2 na drugom mestu iza Crvene zvezde koja ima trijumf više. Zadrani sa 7-6 ostaju u zoni plej ofa.

Najbolji kod Partizana bio je Tristan Vukčević sa 25 poena i 9 skokova. Avramović je imao 16 koševa. Dvocifreni su bili još Koprivica, Smailagić i Papapetru.

U timu Zadra, ponovo je briljirao Luka Božić sa 19 poena i 10 skokova. Đordano je dodao 13 koševa.

Crno beli u četvrtak dočekuju Monako. Naredni protivnik Zadra biće Studentski centar.

Foto: ABA liga/ Dragana Stjepanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KOGA NEMA SA MUNDIJALA NA SPISKU? Vezisti ostali kratkih rukava za EURO

Danas je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković saopštio širi spisak od 35 fudbalera koji konkurišu za predstojeći EURO. Na...

POVEZANE OBJAVE