MRTVA TRKA: Novak prestigao Nadala po jednom parametru, u finalu ga “juri” u drugom!

Srpski teniser Novak Đoković dobio je prvi ovogodišnji teniski derbi, tako što je sa 2-0 savladao Rusa Danila Medvedeva, koji ga je tokom prethodne godine nasledio na prvom mestu ATP liste, plasiravši se tako u finale ATP turnira u Adelejdu.

Na taj način je prestigao velikog rivala Rafaela Nadala po ukupnom broju finala na ATP turnirima, pošto ih sada ima 131, jedno više od Bika sa Majorke.

Ispred njih su prema ovom parametru još uvek Džimi Konors, Rodžer Federer i Ivan Lendl.

Ni to nije sve kada je reč o rekordima i rivalstvu ove dvojice velikana, a u vezi je sa ovim turnirom.

Naime, u finalu protiv mlade nade tenisa Amerikanca Sebastijana Korde naš teniser će pokušati da se izjednači sa Nadalom po ukupnom broju ATP trofeja, pošto bi u tom slučaju obojica bili na broju od 92 podignuta pehara.

I ovde još uvek obojica zaostaju za Džimijem Konorsom i Rodžerom Federerom, koji se međutim krajem prošle godine povukao iz tenisa, a ostaje da se vidi da li i iz “GOAT” trke.

Jasno je da su obe kategorije još uvek relevantne i da se apsolutna borba dvojice tenisera i sportista koji su među najboljima u istoriji nastavlja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE