NOVAK PONOVIO USPEH POSLE 16 GODINA: Ovako je to nekada bilo, a takođe se igrao tajbrejk (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković danas je osvojio ATP 250 turnir u Adelajdu, trijumfom u finalu nad mladim Sebastijanom Kordom sa 2-1 u setovima.

Tako je ponovio uspeh ostvaren pre čak 16 godina, kada je kao 19-godišnjak osvojio svoju drugu titulu u karijeri, čime su počeli neverovatni uspesi na australijskom tlu, gde je osvojio devet Australijan opena, a trenutno pet godina nije poražen.

I tada je bilo neizvesno i uzbudljivo kao i u današnjem meču, a protivnik je bio dve godine stariji domaći teniser Kris Gućione.

Bio je to sudar dvojice tenisera iz nadolazeće generacije, ali Australijanac nikada nije stigao do teniskog vrha kasnije.

Gućione, teniser visok 201 cm, već je za to vreme bio netipičan teniser, sa staromodnom servis-volej igrom, jednoručnim bekhendom i čestim izlascima na mrežu, a takav stil igre je tada Novak probijao sjajnim riternima i pasing šotovima.

Zanimljivo je da je i tada izgubio jedan tajbrejk, i to veoma neizvestan, ali je na kraju slavio sa 2-1, po setovima 6:3, 6:7 (6:8) i 6:4.

Tako je i tada, kao i sada, opravdao ulogu prvog nosioca, iako još uvek nije bio ni deo TOP 10 društva.

Kasnije je te godine poražen na Australijan openu od Rodžera Federera u osmini finala sa 3-0, ali je već naredne godine osvojio svoj prvi gren slem turnir u Melburnu, kada se Švajcarcu revanširao takođe maksimalnim rezultatom u polufinalu.

Kasnije se Novak za prvi gren slem uglavnom pripremao na egzibicionim ili reprezentativnim (Hopman kup,ATP kup) turnirima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KONKURENCIJA JOŠ JAČA: Svi žele A licencu EL, uključio se i Monako!

Košarkaši Monaka poraženi su u prvom meču plej-ofa Evrolige od Fenerbahčea posle produžetka. Kneževi su prošle sezone u ovom takmičenju...

POVEZANE OBJAVE