Ivanović otkrio zašto nije igrao Bentil i locirao ključne trenutke utakmice

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su večeras ubedljivi poraz od Real Madrida u 18. kolu Evrolige.

Nije izgledalo da će biti tako kada je domaći tim od -14 preokrenuo početkom treće četvrtine rezultat u svoju korist. Međutim, usledila je velika serija Madriđana krajem treće i početkom poslednje četvrtine.

Nismo dobro zagrađivali loptu. Tavares je uzeo veliki broj skokova, ali nije to bila razlika. Izgubili smo zato što smo kod naše prednosti odigrali tri loše odbrane. Ne kritikujem igrače, to nije njihova greška, nego moja, rekao je Ivanović, pa potom locirao ključne momente poraza:

Veoma teška utakmica, na momente smo igrali dobro, ali onda smo izgubili ideju u napadu i nismo dobro završili meč. Zadovoljan sam jer su igrači pružili sve što su mogli u ovom trenutku. Imali smo šansu da pobedimo večeras. Razlika je napravljena kada su nam dali dve vezane trojke. Prestali smo tad da igramo odbranu i izgubili ideju u napadu. Malo su se neki igrači demoralisali i Real je to iskoristio, konstatovao je trener Zvezde.

Naglasio je da je u timu praktično ima samo tri igrača koja mogu da igraju sa loptom.

Veoma teška utakmica, na momente smo igrali dobro, ali onda smo izgubili ideju u napadu i nismo dobro završili meč. Zadovoljan sam jer su igrači pružili sve što su mogli u ovom trenutku. Imali smo šansu da pobedimo večeras. Razlika je napravljena kada su nam dali dve vezane trojke. Prestali smo tad da igramo odbranu i izgubili ideju u napadu. Malo su se neki igrači demoralisali i Real je to iskoristio, rekao je Ivanović.

On je otkrio i da Bentil nije nastupio večeras zbog temperature, a potom se osvrnuo i na argentinski duo Vildoza-Kampaco.

Što se tiče Kampaca, uopšte ne razmišljam o njemu. Kada dođe – dođe. Luka se oseća bolje, videćemo sutra kako će biti, ne mogu ništa sa sigurnošću da kažem, objasnio je strateg Zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda -TSC, poznati sastavi!

Crvena zvezda i TSC rivali su derbiju trećeg kola plej-ofa Super lige Srbije. Naime, trener Crvene zvezde Vladan Milojević izveo...

POVEZANE OBJAVE