EVROLIGA: Radonjić napokon pobedio, odlični Micić i Kalinić

Pored Partizana večeras su pobede u 19. kolu Evrolige ostvarili aktuelni šampion Anadolu Efes, Panatinaikos, Valensija i Žalgiris.

Panatinaikos koji vodi bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je napokon uspeo da izađe iz velikog ponora u vidu šest uzastopnih poraza, pošto je u “Oaka” areni bio bolji od Makabija sa 88-86.

Vodio je grčki tim skoro sve vreme, ali nije uspeo da stekne značajniju prednost i umalo na kraju nije izgubio.

Najefikasniji igrač na utakmici je bio u poraženom timu, pošto je Kolson upisao dabl-dabl sa 29 poena, uz 14 skokova. Pratio ga je Vejd Boldvin sa 21 poenom.

Toliko je imao i Paris Li u redovima Zelenih, dok je 19 zabeležio Bejkon, a Derik Vilijams dva manje. Papajanis je postigao 16 poena.

Derbi kola odigrali su učesnici poslednjeg fajnal fora Barselona i Efes, a u Blaugrani je bolji bio aktuelni šampion sa 80-75.

Tim Šarunasa Jasikevičijusa nije uspeo da do kraja nadoknadi dvocifreni minus, koji je bio na snazi većim delom utakmice.

Najefikasniji kod pobednika bio je duo Vasilije Micić (po 6 skokova i asistencija) i Šejn Larkin (5 skokova, 2 asistencije) sa po 17 poena. Njih dvojica su bili nezaustavljivi, ubacivši ukupno devet trojki.

U domaćem sastavu je Kori Higins postigao 17 poena, uz 3 skoka i 4 završna dodavanja, a Mirotić 15 poena, uz 6 skokova. Srpski reprezentativac Nikola Kalinić bio je veoma dobar sa 9 poena i po 2 skoka i asistencije.

Žalgiris je u Milanu savladao domaću Olimpiju sa 66-61, a Valensija je takođe kao gost bila uspešnija od Asvela u Francuskoj sa 83-79.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE