ŠPANIJA: Srpski košarkaši solidni, Gasol i Prkačin nezaustavljivi za Bilbao

Večeras je odigrano četiri utakmica 16. kola španske ACB lige, u kojima je igralo i nekoliko srpskih košarkaša.

Unikaha je bila bolja od Breogana ubedljivo sa 100-66, pa je jasno bilo uzaludno i 12 poena Stefana Momirova, koji je uhvatio uz to tri lopte.

Pored njega u poraženom timu je igrao i njegov nekadašnji saigrač iz FMP-a Nemanja Nenadić, koji je upisao 6 poena i po skok i asistenciju, kao i Marko Luković koji je imao 4 poena i 2 skoka.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Osetkovski sa 15 poena, dok je u Breoganu Hep zabeležio dabl-dabl sa 13 poena i 10 skokova.

Đirona je bila ubedljiva na svom parketu protiv Bilbaa sa 84-59, uz odlične partije Marka Gasola i mladog Roka Prkačina.

Gasol je bio najefikasniji sa 19 poena, na šta je dodao i po 4 skoka i asistencije, dok je bivši igrač Cibone imao poen manje uz 3 skoka.

Srpski centar Dušan Miletić je zabeležio 7 poena, 6 skokova i jednu asistenciju.

U Bilbau je najefikasniji bio Sulejmanović sa 15 poena, uz 6 skokova i jednu asistenciju.

Ubedljiva je bila i Gran Kanarija, koja je u Las Palmasu bila bolja od Fuenlabrade sa 110-65.

Očigledno da gostima nije lako da se prilagode nakon odlaska Dušana Ristića u Galatasaraj. Ipak, standardno je dobar Jovan Novak, koji je bio najefikasniji u svom timu postigavši 13 poena, uz 3 završna dodavanja, što je doduše ispod veoma visokog standarda na koji je navikao košarkašku javnost ove sezone.

Najefikasniji na meču bio je Nikolas Brusino sa 19 poena, na šta je dodao i 4 skoka i 2 završna dodavanja, Inglis je dodao 15, a Sloter 13 poena.

Saragosa je na svom terenu izgubila od Tenerifa nakon produžetka sa 87-83.

Stefan Jović je upisao 7 poena, 5 asistencija i 3 skoka, dok je Boriša Simanić uknjižio tek 2 poena.

Uzalud je bio i Islanđanin Hlinason koji je bio najefikasniji na utakmici sa 24 poena, pošto je sa druge strane nekoliko igrača bilo veoma poenterski raspoloženo. Šermadini je postigao 21 (po 4 skoka i asistencije), Fernandez 18 (8 skokova, 5 asistencija), a Fitipaldo 15 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Najveći Đokovićevi rivali više nisu u borbi za titulu u Madridu! (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković nema najbolju godinu i još uvek se traži, uz promene u stručnom štabu. Propustio je...

POVEZANE OBJAVE