Australijan open će imati novog šampiona: Ispao Nadal!

Amerikanac Mekenzi Mekdonald priredio je senzaciju dosadašnjeg dela turnira nakon što je posle 151 minuta igre slavio protiv branioca titule Rafaela Nadala u tri seta, 6:4, 6:4, 7:5.

Mekdonald je odmah je uspeo da dođe do brejka, potom da povede sa 2:0, a zatim je petom gemu uspeo da dođe do brejka za 4:1. Nadal je vratio brejk smanjio na 4:2, ali Mekdonald nije sebi dozvolio da izgubi stečenu prednost. Nakon 47 minuta igre dobio je prvi set sa 6:3.

Amerikanac je nastavio u istom ritmu, ponovo na startu seta stigao do brejka i 2:0. Nadal xd stabilizovao kada je vratio brejk i potom poveo sa 3:2. Međutum, Mekdonald je ubrzo uspeo opet da ga slomi, napravi brejk za 4:3, a potom i povede sa 5:3 kada se Nadal povredio.

Kada se vratio, nastavio je da igra, osvojio gem, ali je Mekdonald potom odservirao za 6:4 i i velikih 2-0 u setovima. U trećem setu na 4:4, Mekdonald nije iskoristio brejk loptu, ali je zato uspeo u 11. gemu da dođe do ključnog brejka i ostvari veliku pobedu u ovom susretu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE