REAGOVALA ZVEZDA: Namera je bila da Kampaco odustane, Savić je zvao menadžment Evrolige!

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović obratio se javnosti na konferenciji za štampu.

Kao što je ranije najavljeno, on je govorio o aktuelnim dešavanjima u i oko kluba.

Posebno važna tema bila je zabrana Evrolige za registraciju igrača a samim tim i slučaj Fakunda Kampaca.

Mi smo 15.7.2022 dali prvu izjavu Evrolige o kvartalnoj isplati plata koja je standardni formular Evrolige. 15.9 se pojavio Volters preko ELPE, potom i Holins. Mi smo 17.10 potpuno njih isplatili. Ostali smo u obavezi pojedinim igračima i trenerima Dejanu Radonjiću da ćemo to platiti do kraja godine 242.500. Napravili smo sporazum i plaćamo u ratama. Svo vreme se vodila kampanja protiv nas. To je radio Zoran Savić. Zvao je Nahbara u Elpu zvao je menadžment Evrolige. Za malog Topića zvao je Dijega iz Evrolige. Onda je zvao Miliju Vojinovića da njemu preti pa se čak i Dragan Bokan interesovao. Čemu ta kampanja protiv Zvezde?, upitao je on istakavši da svi timovi duguju a oni za sada ne.

Dotakao se i konsolidovanog upita stanja za porez Partizana koji je u međuvremenu narastao i zapitao se kako to ne brine Evroligu kada je to u pitanju. On se osvrnuo i na intervju generalnog direktora Evrolige Maršala Glikmana koji je objasnio zašto Crvenoj zvezdi Meridianbet nije skinuta suspenzija iako je imao mogućnost da “amnestira” beogradski klub.

Do dana današnjeg nismo dobili zvaničan odgovoriako smo poslali zvaničan dopis.

Takođe, tema je bila i odluka košarkaškog suda za sportsku arbitražu u Lozani.

CAS nije prihvatio naš predlog. Nama je zabranjeno od 1. decembra a ne dva meseca kao što se pisalo u medijma. Mi smo sve izmirili. Pravi se kampanja kako je loša Crvena zvezda kako bi oni probali da daju licencu na kraju godine nekom drugom. Da Zoran Savić zove Valensiju i Baskonju, kakvo je to ponašanje? Da predlaže Valensiji da nam oduzima bodove. Niko nam ništa nije odgovorio na žalbu protiv Barselone. Nemamo nijedan jedini podatak koji bi prikrivali, dodao je.

Pomenuo je Glikmanovu izjavu da su menadžeri krivi što su Kampaca doveli “tamo”.

Mi smo Crvena zvezda koja ima istoriju i reputaciju. Nisam imao priliku da idem na zakazan sastanak kod Bodiroge u restoranu.Namera je bila da Kampaco odustane i ode iz Crvene zvezde ali nije. odgovorio je on.

Košarka nije komercijalni sport i nema vrhunske košarke bez pomoći države.Sa 31.12.2022 godine Crvena zvezda je od države imala prosek od 289 miliona po sezoni u za 11 ipo sezona. To je 37 odsto učešća države i dobro je da taj procenat bude linearan i uklapa se sa procentom domaćih igrača. Uspeli smo u tome da dođemo do što više domaćih igrača.

Čović je ranije danas ukazao na sportskog direktora Partizana Zorana Savića koji ima veze sa slučajevima Fakunda Kampaca i Nikole Topića.

Crvena zvezda Meridianbet naredni susret Evrolige igra u petak od 19 časova na gosovanju Žalgirisu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE