AO: Novak “zbrisao” i Dimitrova i ide dalje u Melburnu

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u 4. kolo Australian Open-a pošto je savladao Grigora Dimitrova 3:0 u setovima 7:6, 6:3, 6:4.

U prvom setu Novak je došao brzo do brejka i činilo se da će mnogo lakše dobiti set nego što ga je na kraju dobio. Bugarski teniser je uspeo da vrati brejk u trenutku kada je Đoković servirao za set i izjednačio na 5:5.

Otišlo se u taj brejk, gde je Novak ponovo imao prednost 4-1, ali se opet Dimitrov vratio i tek pošto su igrali na razliku Đoković je priveo rvi set kraju 9-7 u tajbrejku.

U drugom setu Novak je napravio brejk u šestom gemu i nije dozvolio scenario iz prvog seta. Sigurnim servisima je sačuvao prednost i posle 6:3 stigao do 2:0 u setovima.

Treći set je počeo kao iz snova za Đokovića pošto je već u prva dva servis gema Dimitrova napravio brejk i bilo je 3:0. Ipak, Dimitrov je uspeo da vrati brejk odmah naredni gem i tako ipak uneo dramu u nastavku meča.

Tu nije bio kraj brejkovima. I u naredna dva gema su viđeni po jedan sa obe strane. Ipak, od tog trenutka, Novak je bio siguran na svoj servis i na kraju je slavio sa maksimalnim rezultatom.

U narednoj rundi Novak će igrati protiv domaćeg tenisera De Minaura, koji je savladao Francuza Bbonzija 3:0 u setovima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VRATIO FILM: Košarkaš Reala o tuči u Madridu, nema loše uspomene (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida još uvek čekaju ko će im biti protivnik u plej-ofu Evrolige. Nakon uvedenog plej-ina, to će biti...

POVEZANE OBJAVE