ŠPANIJA: Srbin zatrpao koš Reala, Simanić efikasan protiv Valensije, Marinković se utopio u sivilo Baskonije (VIDEO)

U okviru 17. kola španske ACB lige danas je odigrano šest utakmica, a na terenu se našlo i nekoliko srpskih košarkaša.

Najviše se istakao Nemanja Nenadić, i to protiv najtežeg mogućeg protivnika – madridskog Reala.

Bivši bek Crvene zvezde, koji je prethodne sezone blistao u Zelenoj Gori, bio je najefikasniji akter meča na gostovanju Kraljevskom klubu sa 22 poena, na šta je dodao i 4 skoka i 5 asistencija, tako podsetivši na prošlu sezonu kada mu ni tripl-dabl nije bio strana kategorija.

Ipak, nije bio dovoljan ni za jači otpor, pošto je njegov Breogan ubedljivo poražen sa 91-73.

Marko Luković je u poraženom timu bio daleko manje efikasan sa 6 poena, uz 3 asistencije, dok je Stefan Momirov ostao bez učinka. Neverovatan je u njihovom timu bio Etan Hep sa brutalnim dabl-dabl učinkom od 22 poena i 19 skokova, ali sve je bilo uzalud.

Kod pobednika je Džanan Musa postigao 21 poen, uz 6 skokova i 3 završna dodavanja, dok je centarski tandem Edi Tavares i Geršon Jabusele imao po 15 poena.

Saragosa je takođe poražena na gostovanju evroligašu, pošto je bolja bila Valensija sa 88-76.

Nije pomogla ni dobra partija Boriše Simanića koji je upisao 13 poena, 5 skokova i jednu asistenciju. Isti broj poena i skokova u gostujućem timu imao je i Hlinason.

Kod pobednika je Lopez-Arestegi bio najefikasniji sa 14, dok je Džons postigao 12 poena.

Barselona je u okršaju gde su sa obe strane bili naši košarkaši savladala u Blaugrani Bilbao sa 88-78.

Najzaslužniji za pobedu bio je Laprovitola sa 20 piena i 5 završnih dodacanja, dok je Nigerijac Nađi postigao 16 poena, uz 4 skoka. Nikola Kalinić ostao je bez poena, sa samo 3 skoka i jednom asistencijom.

Na suprotnoj strani je Smit upisao 16, a Rejes 11 poena. Srpski plejmejker Nikola Radičević uknjižio je 8 poena i 4 asistencije.

Đirona je slavila na gostovanju Granadi sa 92-78, uz skroman doprinos srpskog centra Dušana Miletića od 5 poena i 3 skoka.

Ponovo se istakao bivši plej Crvene zvezde Kino Kolom sa 15 poena, 5 asistencija i 3 skoka, dok je mladi hrvatski reprezentativac Roko Prkačin nastavio sa dobrim partijama, pošto je postigao 9 poena, uz 4 skoka.

Vanja Marinković se utopio u sivilo Baskonije, koja je na gostovanju Obradoiru poražena sa 91-86. Srpski reprezentativni bek je ostao na samo dve asistencije u statističkim kolonama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE