Bivši saigrač Pantera i Ledeja direktan: Ako me Partizan pozove, doći ću

Košarkaši Partizana su pred početak prethodne sezone ponovo oformili respektabilan sastav i pod vođstvom Željka Obradovića krenuli sa najvišim ambicijama u domaćim i evropskim takmičenjima.

Među prvim zvučnim pojačanjima su bili dotadašnji igrači Olimpije iz Milana Kevin Panter i Zek Ledej, koji su već drugu sezonu među nosiocima igre, sada već u Evroligi, pošto su se crno-beli vratili u elitno evropsko takmičenje zahvaljujući vajld-kardu.

Već neko vreme je poznato da nekadašnji njihov saigrač Malkom Dilejni ne bi imao ništa protiv da im se pridruži, što je već i isticao, a sada je govorio o tome u podkastu koji vodi Donatas Urbonas.

Američki plej je gostovao zajedno sa Erikom Mekalumom, koji je istakao da smatra da bi se Dilejni savršeno uklopio u Partizan.

Mislim da je potreban Partizanu i da bi se tamo sjajno uklopio jer je njegov odnos sa Kevin Panterom fantastičan još od Milana, a Partizan baš i nema plejmejkera i mnogi su zaboravili da je Malkolm pobednik i da uvek može da postigne koš pa ako mu date slobodnu, on će dati pravi pas i kreirati akciju i mislim da bi u Partizanu bio onakav kakvog volim da vidim – slobodan, opasan, u svom ritmu, naveo je Mekalum, a preneo “B92”.

Zatim je o tome mišljenje dao i sam Dilejni, čiji je odgovor bio pozitivan, mada se navijačima Partizana možda neće svideti to što smatra da u srpskom klubu nema pritiska.

Ja mrzim taj sprski sistem, taj stil treniranja. Zek i Kevin su moja mlađa braća, Pante je u Milanu postao jako blizak meni i družimo se van košarke i Zek i on, baš su mi kao braća. To je jedan od timova čiji poziv bih prihvatio da su me pozvali ranije, bio bih spreman. Čak i u sredini koja mi možda ovako ne odgovara, sa njima bi mi bilo mnogo bolje. Volim kada imam tim uz sebe, kao što je Erik rekao, ubaci me u sistem kao Partizanov gde se ne očekuje previše od tima, a imate mnogo potencijala, tu ja blistam. Rekao sam to i Panteru, nedostaje im plejmejker samo to im treba, a u Evroligi ćete se mučiti bez pleja ma ko da vam igra na ostalim pozicijama, izjavo je Dilejni o Partizanu, pa bio veoma direktan na temu eventualnog dolaska u redove crno-belih.

Već sam pričao o tome, pogotovo sa navijačima koji su me letos prizivali i rekao sam im ako me Partizan pozove doći ću. Nikada nisam igrao za tim sa takvim navijačima i malo me je bolelo kada se Zek i Kevin nisu vratili u Olimpiju. Mislio sam da smo izgradili tim koji će godinama biti zajedno pogotovo nakon Fajnal Fora, a i Kevin je igrao neverovatno pa mu je trener Mesina mnogo verovao i dokazao je da može da igra na najvišem nivou, a Zek je bio značajan za naš odlazak na F4 i pričao sam sa Kevinom pre nego što je došao u Partizan. Pričao mi je da bi želeo da se vrati u Milano i baš kao sa Zekom, nije došlo do dogovora. To je njihova stvar, odlučili su da idu u Partizan, tim koji je veliki i ima bogatu istoriju. otkrio je vrhunski plej.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE