ĐERONA SUMIRAO URAĐENO: Ne smemo zaboraviti istoriju ove ekipe

Pobedom protiv Holandije, rukometaši Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj.

Izabranici Tonija Đerone bili su u igri za četvrtfinale, ali ih je u tome sprečio poraz od Norveške.

Španski stručnjak analizirao je celokupno takmičenje.

Mislim da smo postigli određen napredak, ali nedovoljan za nešto veće. Izgubiti golom razlike od Nemačke i tri od Norveške nije sramota. Pobedili smo sve ostale ekipe, ali nismo bili spremni da se borimo za veće ciljeve. Ne smemo zaboraviti istoriju ove ekipe. Iako imamo igrače koji su u svojim tridesetim, neki koju godinu manje, oni nisu navikli da sa reprezentacijom igraju utakmice na ovom nivou i to je ono što ovaj tim treba da nauči. Takođe, tu su mladi igrači koji svojom igrom ozbiljno pretenduju da u budućnosti imaju veću ulogu kao što su Stefan Dodić i Marko Milosavljević. Nadam se da ćemo se izboriti za naredno Evropsko prvenstvo i uz dodatnih godinu dana rada zajedno, biti u stanju da odemo korak dalje, rekao je on a preneo RSS na svom sajtu.

Potom je dodao:

Rekao sam ekipi da sam jako ponosan na njih zbog toga! Ovo je ekipa koja je sada spremna da igra dve jake utakmice u istoj nedelji kao što je to bio slučaj sa Francuskom, zatim Slovenijom i potom Švedskom. Važno je da ljudi vide kako se ekipa bori na ovim utakmicama jer na svakoj sledećoj utakmici imaćeš veći respekt protivnika. I dalje ima prostora za napredak svakako, posebno u utakmicama gde jedna lopta odlučuje sve, zakljućuje Đerona.

Foto: Rafal Oleksiewicz

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DO SKORA EVROLIGAŠKI TRENER: Litvanac pred novim poslom?

Košarkaši Žalgirisa su tokom ove sezone promenili trenera. Umesto Kazisa Maksvitisa, na klupu je seo Andrea Trinkijeri i umalo ih...

POVEZANE OBJAVE