DAVNO BEŠE: Đoković se više ni ne seća kada je igrao prvo polufinale gren slema (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković veoma ubedljivom pobedom nad Andrejom Rubljovim plasirao se u polufinale Australijan opena.

Ovo će mu biti deseti plasman među najbolja četiri na prvom gren slemu, a do sada je uvek u takvim slučajevima osvajao i titulu.

Prvi put se to desilo 2008. godine, kada je u polufinalu sa 3:0, tada pomalo i iznenađujuće, eliminisao Federera, a u finalu bio bolji od Conge.

Gotovo da više i ne obraćamo posebnu pažnju na to, jer se pre svega broje titule i finala, ali Novaku će ovo biti 55. polufinale na gren slemovima.

Nakon meča ga je tokom intervjua na terenu Džim Kurijer, još jedan nekadašnji osvajač turnira, zapitao da li se seća kada se prvi put našao među četiri najbolja na nekom od najveća četiri turnira.

Novak se vratio u 2007. godinu, ali je “preskočio” dva turnira i rekao da misli da je to bilo na US openu 2007. godine.

Međutim, tada se po prvi put našao u finalu, u kome je poražen od Rodžera Federera, a polufinale je prethodno igrao i na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Oba puta je eliminisan od strane Rafaela Nadala. Na Rolan Garosu je to bio čuveni turnir koji je označio veliki “bum” srpskog tenisa, pošto se u polufinalu našla i Jelena Janković, dok je Ana Ivanović izgubila u borbi za titulu od tada neprikosnovene Žistin Enan.

Na Vimbldonu je Novak kasnije morao da preda meč Rafaelu Nadalu usled velikih problema sa žuljevima, nakon dva maratonska meča koja je pre toga igrao protiv Lejtona Hjuita i Markosa Bagdatisa.

Novak međutim napada istoriju i 22. gren slem, kojim bi se poravnao sa Nadalom na večnoj listi, a potom naravno nastaviti trku za najvećeg ikada. Verovatno mu se više ne razmišlja o polufinalima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO POVEZIVAN SA EVROLIGAŠEM: Selektoru Nemačke stigla unosna ponuda

Košarkaši Nemačke prošlog leta postali su prvaci sveta pobedom u finalu protiv Srbije 83:77. Do trijumfa su stigli bez poraza...

POVEZANE OBJAVE