LŠ: Novi Beograd doživeo prvi poraz

Vaterpolisti Novog Beograda doživeli su prvi poraz u Ligi šampiona ove sezone. Novobeograđani su u šestom kolu B grupe elitnog takmičenja izgubili na gostovanju u Budimpešti od Ferencvaroša sa 14:12 (1:3, 5:2, 5:4, 3:3).

Aktuelni srpski i regionalni šampion bio je silno oslabljen na ovom meču. Trener Živko Gocić, zbog povreda i bolesti nije mogao da računa na čak sedmoricu igrača: Duška Pijetlovića, Nikolu Jakšića, Angelosa Vlahopulosa, Dimtriosa Skumpakisa, Niku Šušijašvilija, Vasilija Martinovića i golmana Radoslava Filipovića.
U tako skraćenoj rotaciji, posle izuzetno napornog turnira regionalne Premijer lige koji je minulog vikenda igran u Šapcu, Novi Beograd nije imao snage da se odupre izuzetno kvalitetnoj mađarskoj ekipi.

Novobeograđani su dobro počeli meč, poveli su sa dva gola razlike, ali je Ferencvaroš zahvaljujući izuzetno raspoloženom Stiljanosu Argiropulosu napravio prekoret i u završnici druge četvrtine došao do vođstva (5:4). Domaći su u trećoj deonici stekli čak četiri gola prednosti, ali je sa tri uzastopna pogotka maestralni Radomir Drašović ulio nadu u prekoret. Novi Beograd je prišao na samo gol minusa, ali više od toga nije mogao. Ferencvaroš je odbio nalet Novobeograđana i zasluženo je trijumfovao.

Najefikasniji u redovima Novobeograđana bili su pomenuti Drašović i Dušan Mandić sa po četiri gola, dok se Savo Ćetkovič tri puta upisao u listu strelaca. U pobedničkom taboru bolji od ostalih bili su Adam Nađi i Stiljanos Argiropulos sa po četiri pogotka.  

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE