BRAVOOOO: Đoković je u finalu Australijan opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Amerikanca Toma Pola sa 3:0 u setovima (7:5, 6:1, 6:2) u polufinalu Australijan opena.

Đoković je bio blizu da završi prvi sez za 35 minuta, ali se dogodio veliki pad u igri, što je Pol iskoristio da se vrati u set. Pri rezultatu 5:1, Đoković je krenuo da pravi veliki broj grešaka, Amerikanac je osvojio četiri vezana gema i stigao do 5:5. Novak je odmah nakon toga uspostavio svoj ritam, pa je lako osvojio 11. gem, a zatim je brejkom stigao do prvog seta.

Đoković nastavlja u svom ritmu i drugi set, osvaja sedam gemova u nizu za 5:0 u drugom setu u kojem ne dozvoljva ništa da ga omete. Sa 6:1 dolazi do 2-0 i od tog trenuka je svima bilo jasno da će Novak biti drugi finalista.

Uzeo je Novak brejk i na startu trećeg seta i to u trenucima kada smo videli verovatno i najbolji tenis dvojice rivala.

 Računajući završnicu drugog gema, napravio je seriju od 12 osvojenih gemova tokom koje je rivalu prepustio samo jedan. Time je stigao i do 4:0 u trećem setu, a to mu je omogućilo da mirno, završi meč i obezbedi finale.

Đoković će se u finalu turnira u Melburnu boriti za svoj 10. trofej na Australijan openu, a protivnik će mu biti Stefanos Cicipas. To će biti njihov 13. međusobni duel, a Srbin vodi sa 10-2.

Finale između Đokovića i Cicipasa zakazano je za nedelju od 09:30 po našem vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE