MEČ DOSTOJAN FINALA: Sabalenka posle preokreta došla do prve gren slem titule!

Beloruska teniserka Arijana Sabalenka osvojila je svoju prvu gren slem titulu, pošto je u finalu nakon preokreta bila bolja od šampionke Vimbldona Elene Ribakine, koja nastupa za Kazahstan, slavivši sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3 i 6:4.

Dve teniserke su pružile izuzetno kvalitetnu tenisku predstavu – kakva nije često viđana u ženskoj konkurenciji poslednjih godina – sa veoma agresivnom igrom sa obe strane.

Ruskinja koja nastupa za Kazahstan je već u trećem gemu prigrabila prvu priliku i stekla brejk prednosti. Ipak, nije se predala Sabalaenka, pa je u osmom gemu iskoristila drugu od potencijalno tri vezane prilike za brejk i izjednačila na 4:4.

Tada je Moskovljanka međutim ponovi pokazala zašto je šampionka Vimbldona, kao i da nije slučajno izbacila najbolju teniseku sveta Igu Švjontek, uzvrativši odmah brzim ribrejkom, a potom sa nulom svojim servisom povela sa 1:0 u setovima.

U drugom delu meča viđeno je mnogo više prilika za brejk, ali je je servis uspela samo jednom da oduzme Beloruskinja, kada je povela sa 3:1, a potom uspela da zadrži stečenu zalihu i uvede meč u treći, odlučujući set.

Tamo je u petom gemu Ribakina spasila jednu brejk-loptu, ali se spotakla na trećoj u svom narednom servis-gemu, kada je peta teniserka sveta povela sa 4-3.

Poslednji gem je bio oličenje čitavog susreta, pošto je Kazahstanka uspela da spasi čak tri meč-lopti – jednom je doduše protivnica pružila poklon u vidu duple greške – dok sama nije iskoristila još jednu priliku za povratak u susret.

Tako je Sabalenka uspela da stigne do najvećeg uspeha u karijeri, i da svoje prvo finale na najvećim turnirima kruniše i titulom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ONI SU NAJBOLJI U EVROPI: Ova četiri kluba se bore za pehar LŠ

Real Madrid, Bajern Minhen, Borusija Dortmund i PSŽ su polufinalisti Lige šampiona. U polufinalu elitnog takmičenja sastatju se Bajern –...

POVEZANE OBJAVE