Zvezda se nije obrukala protiv novog srpskog selektora, Kubanka pokazala da je veliko pojačanje

Odbojkašice Crvene zvezde poražene su na domaćem terenu od turskog Vakifbanka sa 3-0 (25:23, 25:18 i 25:18).

Nisu crveno-bele uspele da otkinu ni set protiv najdominantnijeg tima u Evropi, koji predvodi novi selektor Srbije Đovani gvideti, koji se prvi put tako obreo u našoj zemlji otkako je preuzeo mesto predvodnika aktuelnih dvostrukih uzastopnih svetskih šampionki.

Posebno su se odbojkašice našeg tima pokazale u prvom setu, koji je bio ujednačen sve vreme i tek na kraju su ga gošće prelomile.

Iako su u druga dva dela igre igračice Vakifa rano sticale prednost, koju bi održavale do kraja, mladi sastav srpskog tima se odlično borio, što je prepoznala i publika.

Nisu danas u tuskoj ekipi bile Zehra Guneš i Gabi Gimaraeš, ali su zato odbojkaški zaljubljenici mogli da na delu vide Paolu Egonu, verovatno najbolju odbojkašicu i napadača sveta nakon naše Tijane Bošković.

U prva dva seta je u najjačem takmičenju za Zvezdu debitovala i Ana Kleger, veliko pojačanje iz Kube, koja je odmah demonstrirala kvalitet sa osam poena u prvom setu.

Kasnije ju je zamenila mlada Tara Taubner, koja se takođe solidno pokazala, pa je jasno da je u Zvezdi oformljen respektabilan korektorski tandem.

Na kraju je Klagerova sakupila 11 poena i ostala najefikasnija u srpskom timu, Jelena Stojić je imala 9, a Ana Živojinović poen manje.

U turskom timu su dvocifrene bile Džebedžioglu sa 11 i Badžema sa 10 poena, dok je Egonu u prvom setu upisala 9 poena, posle čega nije više igrala.

U narednom kolu Zvezdu čeka još jedan težak posao protiv Novare, ali će ključan biti meč poslednjeg kola grupne faze protiv Postdama u Nemačkoj, koji bi mogao da odluči o tome koja ekipa će nastaviti takmičenje u CEV kupu osvajanjem trećeg mesta u grupi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE