LŠ: Novi Beograd teško do pobede u Španiji

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su petu pobedu u Ligi šampiona ove sezone. Novobeograđani su u sedmom kolu B grupe na gostovanju pobedili Sabadelj sa 8:6 (2:1, 1:3, 4:1, 1:1).

Aktuelni srpski i regionalni šampion i u ovom meču bio je oslabljen neigranjem Nikole Jakšića i Radomira Drašovića, ali su Novobeograđani vrlo angažovanom igrom nadonkadili njihov nedostatak i zasluženo stigli do važne pobede.

Ekipa trenera Živka Gocića dobro je počela meč, u ranoj fazi utakmice stekla je dva gola prednosti, ali španski tim je uspeo da dođe do preokreta i vođstva. Ipak, Novi Beograd pružio je odličnu igru u trećoj četvrtini, ponovo je stekao dva gola prednosti što mu je omogućilo mirniju završnicu.

Domaći su pogotkom Konstantina Averke pripretili u poslednjoj deonici i prišli na gol zaostatka, ali je kapiten Novobeograđana Dušan Mandić svojim prvim golom na utakmici rešio sve dileme oko pobednika.

U redovima Novog Beograda sa po dva pogotka istakli su se Strahinja Rašović i Alvaro Granods, dok je u ekipi Sabadelja bolji od ostalih bio pomenuti Averka sa tri postignuta gola.

U narednom kolu Lige šampiona koje je na programu 17. februara, Novi Beograd će biti domaćinu Sabadelju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIŽE NOVI TRENER: Liverpul našao zamenu za Klopa

Fudbalski klub Liverpul uveliko radi na pronlazanjeu novog trenera. Veliko je pitanje ko može da zameni sjajnog Jirgine Klopa na...

POVEZANE OBJAVE