KOMŠIJSKI DERBI: Srpkinje ubedljive protiv Hrvatske za EP!

Srbija – Hrvatska 85:57 (29:17, 20:15, 18:16, 18-9)

Košarkašice Srbije, plasirale su se na Evropsko prvenstvo pobedom protiv Hrvatske sa 85:57. Naše dame će tako moći da brane titulu osvojenu pre dve godine u finalu protiv Francuske. Ostaje nam još jedan kvalifikacioni meč za vikend.

Prvi minut meča protekao je bez koša. Nakon toga meč je pogotkom otvorila Tina Krajišnik. Srbija odmah pravi seriju 7:0 kojom se odlepljuje. Tako su izabranice Marine Maljković nametnule svoj ritam povećavši prednost i na 10 poena viška. U efikasnom ritmo je naš tim završio prvu deonicu uz čak pet pogođenih trojki bez ijedne Hrvatica.

Srpkinje su i u drugoj četvrtini nastavile sa dobrom ofanzivnom igrom. Sredinom perioda ubrzale su naše dame. Došle su i do maksimalnih +19. Sa velikim vođstvom otišle su na odmor. Već tri naše igračice bile su dvocifrene: Anderson sa 15, Nogić 12 i Jovanović 10.

Šavonte Zelas odigrala je svih 20 minuta u prvom delu za Hrvatice i postigla 15 poena.

Slonjsak je prva poentirala na početku durgog dela utakmice. I u trećoj četvrtini Srbija nije smanjivala tempo. Bez obzira što je to bio najmanje efikasan period na obe strane. Četvrta četvrtina počela je sa nizom grešaka obe ekipe. Nakon skoro tri minuta bez poena, postiže ih naša igračica Mina Đorđević.

Srbija je uspela da dodatno poveća svoju prednost koja je bila veća i od 30 razlike. Hrvatska nije u ovoj deonici prešla 10 poena i stala je na 9.

Najbolje u pobedničkom timu bile su Nogić sa 21 poenom, dok je Anderson imala 19 a Jovanović 12 koševa.

Kod Hrvatica, Zelus je bila jedina raspoložena sa 27 koševa i svih 40 minuta u igri.

Srpkinjama je još preostao meč sa Bugarskom dok je Hrvatska završila ove kvalifikacije. Srbija će Bugarskoj gostovati u nedelju od 17 sati.

Uz domaćine Izrael i Sloveniju igraće još 10 pobednika kvalifikacionih grupa i 4 najbolje drugoplasirane ekipe.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizanu preti žestoka kazna zbog protesta na derbiju!

Fudbalskom klubu Partizan preti oštra kazna zbog kašnjena početka meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Disciplinska i etička komisija...

POVEZANE OBJAVE