KRAJ EVRO PRIČE: Šerif posle Zvezde koban i po Partizan! (VIDEO)

Partizan – Šerif Tiraspolj 1:3 (1:2)

Menig 13′ – Badolo (p.) 22′, Diop 45+1′, 47′

Fudbaleri Partizana poraženi su od Šerifa i eliminisani u šesnaestini finala Lige konferencija. Odlično su počeli, ali su kasnije stali za prvu pobedu Moldavske ekipe u međusobnim duelima protiv kluba iz Humske. Ova ekipa je pre dve sezone izbacila i Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crno – beli su odmah u 4. minutu imali veliku šansu. U prilici je bio Gomeš posle dodavanja Meniga ali je sviran ofsajd nakon kontre. Od starta je Partizan pritiskao. Pantić je u 7. minutu pokušao asistenciju za Dijabatea ali nije uspeo da ga proigra.

Izabranici Gordana Petrića krunisali su početnu inicijativu u 13. minutu. Strelac je bio Kvinsi Menig nakon kombinacije sa Gomešom.

Međutim, Šerif je kasnije uspeo da izjednači. Nakon faula Saničanina, VAR je potvrdio da je jedanaesterac za gostujući tim. U 22. minutu realizovao ga je Sedrik Badolo.

Od tada je Šerif zaigrao malo agresivnije u želji da stigne prednost crno – belih iz prvog susreta. Partizan je pokušavao da postigne novi gol što nisu uspevali. U 39. minutu je Menig šutirao pravo u Kovala. Lekari su morali da uđu na teren zbog Danila Pantića koji je ubrzo nastavio susret.

Šerif je stigao do potpunog preokreta u finišu poluvremena. Muhamed Diop pogodio je u prvom minutu sudijske nadoknade nakon oduzete lopte na sredini terena.

https://www.sportskacentrala.com/2023/02/23/nekada-rivali-na-terenu-alkarazov-trener-sumnja-u-povredu-djokovica/?swcfpc=1

Crno – beli su mogli da odu na odmor i sa većim zaostatkom da Popović nije odbranio pomenutom Diopu novi šut nakon vodećeg gola Šerifa.

Šerif je stigao do dva gola prednosti odmah na startu drugog poluvremena. Upravo je strelac bio raspoloženi Diop u 47. minutu. Belić je pogrešio pa je Senegalac to iskoristio šutiravši izvan šesnaesterca u bliži ugao Popovića.

Partizan je igrao nepovezano i pokušavao bar da stigne do gola koji bi im doneo produžetak. Pokušaji su mu bili sve slabiji kako se susret približavao kraju. Baždar je u 78. minutu propustio izglednu šansu šutiravši po zemlji nakon što ga je uposlio Rikardo.

Badolo je u 83. minutu šutirao preko prečke iz slobodnjaka. Petrić je u završnici pokušao sa dva napadača pošto je ušao i Andrija Pavlović. Partizan u 87. minutu nije dobio penal čemu je prethodilo igranje rukom. Do kraja nije bilo promene rezultata.

Žreb za osminu finala biće održan sutra u 13 časova a mogući protivnici Šerifu su: Az Alkmar, Đurgarden, Basakšehir, Nica, Sivas, Slovan Bratislava, Vest Hem i Viljareal. Ti mečevi igraće se 9. i 16. marta.

Foto: Miroslav Todorović/ FK Partizan

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OD TROFEJA NADAJU SE SAMO LŠ: Tuhel spreman za odlazak, navijači misle drugačije

Fudbaleri Bajerna iz Minhena prekinuli su niz od 11 uzastopnih titula šampiona Nemačke. Umesto njih, prvu u istoriji prigrabio je...

POVEZANE OBJAVE