Selektor govorio o cilju na Svetskom prvenstvu, ali pomenuo i Olimpijske igre

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo, koje će se od 25. avgusta ove godine održati na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, posle ubedljive pobede na Velikom Britanijom.

Selektor Srbije Svetislav Pešić je na konferenciji posle utakmice govorio je o ciljevima na najvećem takmičenju, ali se dotakao i Olipijskih igara, koje slede odmah naredne godine.

Cilj je pobediti svaku sledeću. Krajnji će biti da se napravi plasman za Olimpijske igre. To je za mene osnovni cilj. Sve preko toga, bacaćemo trenerke u vazduh i ljubiti se po tri puta, ako treba i u usta, ali to će biti težak put. Voleli bismo Olimpijske igre, koje se održavaju u Evropi, da generacija koju imamo sa malo iskustva i mladosti, 94-95 koji su zajedno rasli i igrali za mlade reprezentacije Srbije, oko njih treba okupiti nešto mladosti, ali i zadržati iskusne. Koliko je iskustvo recimo Jovića i njegov odnos i možda bi dobili utakmicu protiv Grka, da je Jović mogao da nastavi. Bez iskustva nema kvaliteta, kao ni bez mladosti i sveže krvi, rekao je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dogovoreno: Bahar popustio, Zvezda uštedela!

Kako prenose mediji u Izraelu, Crvena zvezda je postigla dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. On je...

POVEZANE OBJAVE