ISPISANA ISTORIJA PREMIJER LIGE: Lider primio drugi najbrži gol ikada! (VIDEO)

Današnja utakmica Premijer lige između lidera prvenstva Arsenala i Bornmuta na Emiratima ostaće zauvek zapisana u istoriji ovog takmičenja.

A za to su zaslužni gostujući fudbaleri, koji su šokirali stadion u devetoj sekundi utakmice kada su poveli sa 1-0.

Strelac je bio Danac Filip Biling, posle 8,80 sekundi, pa je brži gol od njega postigao samo Šej Long 2019. godine protiv Votforda, igrajući za Sautempton – za šta mu je bilo potrebno 7,69 sekundi.

Biling je sada iza sebe ostavio Ledlija Kinga (9,82) i čuvenog Alana Širera (10,52).

Gol je postignut posle ubačene lopte Kvatara sa desen strane, a odbranu domaćih je zbunio Gabrijel svojom nespretnom reakcijom, kada je silom prilika propustio loptu.

Minimalnu prednost su gostujući fudbaleri zadržali i do poluvremena, a veliko iznenađenje je bilo viđeno kada je u 57. minutu Markos Senesi duplirao prednost.

Međutim, Arsenal je još jednom pokazao od kakvog materijala je satkan ove sezone i zbog čega je lider. Samo pet minuta posle gola Argentinca Tomas Parti je prepolovio zaostatak svog tima, da bi u 70. minutu Ben Vajt doneo izjednačenje.

Napadale su Tobdžije do kraja, bile uporne i sve se isplatilo u 6. minutu zaustavnog vremena, kada je Ris Nelson doneo veliki preokret, koji će veoma značiti u šampionskoj trci, jer je sada zadržano pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Siti.

Aston Vila je na svom Vila parku minimalnim rezultatom bila bolja od Kristal Palasa, a posebno tragično za goste je to što je odlučujući pogodak bio autogol Joakima Andersena.

Brajton nastavlja sa odličnim rezultatima, pošto je na svom terenu demolirao Vest Hem sa 4-0.

Na poluvremenu su vodili sa 1-0 zahvaljujući golu Aleksisa Mekalistera u 18. minutu utakmice.

Već u 51. minutu je Joel Veltman duplirao prednost, a Kaoru Mitoma u 69. povisio na 3-0. Konačan rezultat postavio je Dani Velbek u samom finišu regularnog dela utakmice.

PL: Siti rutinski savladao Njukasl, Foden pokazao umeće (VIDEO)

Čelsi je prekinuo seriju od šest uzastopnih mečeva bez pobede, pošto je na Stamford Bridžu savladao Lids sa 1-0.

Odlučujući pogodak postigao je Vesli Fofana u 53. minutu, glavom posle centaršuta Bena Čilvela iz kornera.

Minimalnim rezultatom je slavio na svom terenu i Vulverhempton, iznenadivši Totenhem.

Odlučujući gol postigao je Adama Traore u 82. minutu, kada je odbijenu loptu preciznim šutem smestio u gol, nakon što se odbila od prečke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIVŠI TRENER PAO EUFORIČAN: Želi povratak evroligaške titule u Atinu!

Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se juče na završni turnir Evrolige. Savladali su u majstorici Makabi i otišli na F4. Prvi...

POVEZANE OBJAVE