SRBI IMALI SVOJ DAN U ŠPANIJI: Nenadićev efikasni dabl-dabl, Simanić i Jović iznenadili Kalinića (VIDEO)

Juče su u španskoj Endesa ligi odigrane četiri utakmice, uz zapažen učinak srpskih košarkaša, što individualni, što timski.

Manresa je na svom parketu savladala Fuenlabradu sa 92-78.

Najbolji na utakmici bio je Geben sa 20 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok je u poraženom timu Horton imao tri poena manje, uz 6 skokova i asistenciju.

U Fuenlabradi se standardno asistencijama istakao Jovan Novak sa 8 završnih dodavanja, na šta je dodao ovog puta i 2 poena i 3 skoka.

Unikaha je kao domaćin bila ubedljiva protiv Đirone, pobedivši sa 94-70.

Međutim, srpski centar Dušan Miletić istakao se sa 15 poena, na šta je dodao i 4 skoka, ali je zabeležio i jedno lepo zakucavanje.

Kod pobednika je najbolji bio Dario Brizuela sa 22 poena i 2 asistencije, dok je naturalizovani Crnogorac Kendrik Peri imao 16 poena i 5 asistencija.

Kod Đirone se pored srpskog centra istakao i Hil sa 17 peona i 2 asistencije, dok je Mark Gasol zabeležio 8 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Rio Breogan je u veoma uzbudljivom okršaju izgubio sa samo pola koša razlike, nakon dva produžetka – od Betisa. Na kraju je bilo 115-114.

Najbolji u poraženom timu bio je srpski košarkaš Nemanja Nenadić sa dabl-dablom od 24 poena i 10 skokova, uz 2 asistencije. U Breoganu se istakao i Hrvat Toni Nakić sa 20 poena.

Marko Luković je imao 10 poena, 4 skoka i 3 asistencije, a Stefan Momirov 5 poena i 2 skoka. Luković i Nenadić su se istakli i na polju atraktivne igre.

Kod pobednika je Aleksandar Cvetković upisao 3 poena i po skok i asistenciju. Najbolji u njegovom timu, ali i na utakmici bio je Monero sa 28 poena, 4 skoka i 6 završnih dodavanja.

Saragosa je napravila senzaciju na svom parketu i savladala Barselonu sa 85-83.

Umalo je nepotrebnom žurbom i nepromišljenošću svojih igrača domaćin mogao da ispusti trijumf, iako je vodio i sa +25 u trećoj četvrtini!

Kalinić je bio dobar u porazu sa 15 poena, uz trojku na samom kraju, uz 6 skokova i 4 asistencija. Na drugoj strani su igrali Boriša Simanić, koji je postigao 7 poena i upisao 5 skokova, kao i Stefan Jović koji je upisao po 2 poena, skoka i asistencije, ali se njegov učinak ne može meriti samo statističkim kolonama.

Najbolji na utakmici bio je Nikolas Laprovitola sa 28 poena, 4 skoka i 3 završna dodavanja, ali uzalud. Kod pobednika je Sent Ros upisao 21 poen, 5 skokova i 7 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi obezbedio posao, sad gura bivšeg saigrača za sportskog direktora

Uprava Rome je obelodanila da će Danijele De Rosi ostati trener i sledeće sezone. Nekadašnji kapiten "Vučice" je napravio sjajan...

POVEZANE OBJAVE