DUPLA POBEDA: Značajan brejk Partizana protiv šampiona Evrope u pohodu na plej – of!

Košarkaši Partizana, savladali su na gostovanju Anadolu Efes 97:84 u 29. kolu Evrolige. Crno – beli su u direktnom duelu pobegli konkurentu za plej – of na dve pobede viška i sada imaju skor 16-13. Trijumf iz Beograda tako dobija više na težini ako se uzme u obzir i slab početak danas u Istanbulu.

Crno – beli su meč počeli u petorci Madar, Panter, Papapetru, Ledej i Smailagić. Za Efes su počeli Micić, Brajant, Klajburn, Singlton i Danston.

Susret je trojkom otvorio Ilajdža Brajant na isteku prvog minuta. Efes je već u prva dva minuta pogodio dve trojke i uspeo da se odlepi. U međuvremenu, pre toga je Papapetru postigao prve poene za Partizan.

Efes je nastavio sa odličnim šuterskim ritmom u prvoj deonici a izabranici Željka obradovića su jurili zaostatak. Na isteku šestog minuta, bilo je +11 (17:6). Serijom 10:0 još više su povećali vođstvo igrači Efesa pre kraja prve četvrtine. Tada je to poenima sa slobodnih bacanja prekinuo Egzum.

Izabranici Željka Obradovića promašili su pet trojki uz četiri pogođene Efesa. Bolje su šutirali za dva ali su u zaostatku nakon prve deonice.

Drugu je poenima otvorio Zek Ledej. Počeo je Partizan taj deo igre mini serijom 6:0. Na meču je bio i izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman.

Partizan je uspeo da potpuno anulira rezultatski deficit nakon poena Nanelija i priđe na samo poen zaostatka 25:24. Zategli su odbranu iako još uvek nisu pogodili šut za tri. Učinili su to posle skoro 14 ipo minuta kada je precizan bio Naneli za 30:29 u korist Efesa. Partizan je prvi put poveo pogocima Ledeja sa penala 31:30.

Pred kraj četvrtine, Partizan stiče prednost od +4 i 39:35 posle koša Pantera. Posle koša Plajsa, crno – beli su na poluvremenu vodili 39:37. Zek Ledej je bio raspoložen sa 14 poena. U Efesu je Micić imao 9 a Brajant koš manje.

Treću četvrtinu otvorio je trojkom Naneli. Ekipe su se u ovom delu igre smenjivale u vođstvu. Efes je imao prednost od 64:63 pred poslednji kvartal.

Poslednji deo igre počeo je nervozno na obe strane. Avramović je pogodio slobodna bacanja za 65:64. Partizan ga otvara serijom 4:0. Efes je brzo vratio prednost na svoju stranu. I u ovoj četvrtini nijedan tim nije uspevao da se značajnije odvoji. To je uspelo gostima iz Beograda koji su poveli 79:72 nakon dvojke Pantera na 5 minuta do kraja.

Serijom 16:0 Partizan je u finišu stigao do maksimalnih +15. Do kraja su tu prednost održali za veoma značajan trijumf u pohodu na četvrtfinale Evrolige. U ovom delu je Partizan bio najefikasniji sa postignutih preko 30 poena.

Najbolji u pobedničkom timu Panter je imao 19 poena. Lesor je imao 17 a poen manje Ledej i Naneli uz 14 Avramovića.

U ekipi Efesa, Klajburn je imao 22 koša uz 16 Brajanta i 15 Micića

Partizan naredne nedelje dočekuje Olimpijakos u 30. rundi. Efes će gostovati Albi.

Anadolu Efes – Partizan 84:97 (23:11,14:28, 27:24, 20:34)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE