ČELNIK ABA LIGE O DERBIJU: Lesor je ranije trebalo da bude kažnjen

Ne stišavaju se tenzije nakon košarkaškog večitog derbija.

Partizan je posle preokreta savladao Crvenu zvezdu Meridianbet u duelu bitnom za prvo mesto pred plej – of.

Nakon toga dogodio se sukob Matijasa Lesora i Filipa Petruševa. Zvezda je protiv francuskog centra podnela krivičnu prijavu nakon serije saopštenja oba tima.

On je od strane regionalnog takmičenja kažnjen sa tri utakmice neigranja i 10.000 evra novčano. O tome je govorio direktor takmičenja Milija Vojinović gostujući na TV Prva.

Mogu da kažem da je to osnovano. Sudije su proveravale situaciju da li je došlo do prekomerne upotrebe sile ili neke vrste agresije od strane Lesora. Moje mišljenje i sudijske komisije koja je radila ekspertizu te utakmice je da je napravljen propust u tom trenutku. Lesor je u tom trenutku zaslužio bar tehničku grešku. Da li isključenje, to je sada pitanje, ali za njegovo ponašanje je trebalo da dobije tehničku grešku. Kada smo dobili izveštaj od strane sudija, jedan je smatrao ovo što sam rekao, a drugi da ne treba, što je dovelo do odluke koja nažalost nije bila ispravna, rekao je on u programu ove televizije.

Zatim je objasnio jeli ovaj propust uticao na tok susreta:

Hipotetički da. Ali, i igrači su napravili nekoliko grešaka, ne samo sudije. To je živa igra, ljudi su od krvi i mesa, dozvoljeno je da naprave neku grešku. Važno je da nije tendenciozna. Da li bi to promenilo rezultat sada je to pitanje, pogotovo što je Matijas Lesor nije bio samo najbolji na utakmici, već u celom kolu, bio je MVP, dao je 27 poen Tako da, može i u tom pravcu da se razmišlja, ali ipak ne bih previše o tome, zaključuje Vojinović.

Večiti su nakon derbija nastavili sa obavezama u Evroligi i regionalnom takmičenju.

Foto: ABA liga/ Dragana Stjepanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Barcokas iznerviran: Predsednik Panatinaikosa me mesecima napada

Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos je isprozivao Jorgosa Barcokasa da je provocirao navijače, a Olimpijakos je stao u odbranu trenera i pozvao Vladu...

POVEZANE OBJAVE