Baskonija dobila Real pred okršaj sa Zvezdom uz odličnu partiju Marinkovića, Jović MVP u pobedi nad “srpskim” Breoganom! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde će u nezgodnom trenutku dočekati Baskoniju u utakmici Evrolige koja se igra u četvrtak. Španski tim je u tamošnjem prvenstvu večeras slavio na gostovanju madridskom Realu sa 95-85.

Najefikasniji bio je Markus Hauard sa 19 poena, Haideger je postigao 16, a naš Vanja Marinković poen manje.

U redovima Kraljevskog luba je najefiaksniji bio Gabrijel Dek sa 21 poenom, na šta je dodao i 6 uhvaćenih lopti, dok je Džanan Musa sakupio 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Nije Vanja međutim bio jedini srpski košarkaš koji je danas blistao na španskim parketima. U utakmici punoj srpskih košarkaša Saragosa je ubedljivo savladala Breogan kao gost sa 87-71, uz sjajnu partiju Stefana Jovića.

Naš reprezentativni plej je zabeležio 18 poena i 6 asistencija, uz jedan skok, pa je proglašen i za igrača utakmice. Dvocifren je bio i njegov saigrač, sa kojim je zajedno igrao i u Crvenoj zvezdi i reprezentaciji, Boriša Simanić sa 10 poena, na šta je dodao i 3 uhvaćene lopte i asistenciju.

U sastavu Breogana obično iskoči neko od trojice srpskih košarkaša, a ovog puta to je bio Marko Luković sa 15 poena. Daleko manje su se istakli Stefan Momirov sa 5 poena i 2 skoka, kao i Nemaja Nenadić sa po 4 poena i skoka i 3 završna dodavanja.

Bilbao je savladao Đironu na svom parketu sa 84-77, uz solidne partije srpskih igrača sa obe strane.

U poraženom timu je centar Dušan Miletić imao 7 poena i 5 skokova, dok je kod Bilbaa Nikola Radičević sakupio 5 asistencija, uz skroman poenterski učinak od samo 2 poena, uz još 3 skoka.

Najefikasniji na utakmici bili su legendarni Mark Gasol sa 16 poena u Đironi, koliko je imao i Alonso na suprotnoj strani.

Barselona se revanširala Unikahi za poraz u Kupu kralja, pošto je slavila na gostovanju sa 86-81. Najefikasniji na utakmici bio je Nikolas Laprovitola sa 16 poena, na šta je dodao i odličnih 7 asistencija, dok je na drugoj strani Kendrik Peri sakupio 14 poena i po 4 skoka i završnih dodavanja.

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić u redovima pobednika upisao je po 3 poena, skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE