ŠAMPIONKE SVETA DOBIJAJU VELIKO POJAČANJE: Gvideti vratio u tim dugogodišnju reprezentativku!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni dvostruki uzastopni šampion sveta, biće predstojećeg leta jači za povratnicu u nacionalni tim Maju Ognjenović, javlja “Gazeta Dello Sport”

Iskusna tehničarka će se tako po drugi put vratiti u nacionalni tim, pošto je prihvatila poziv novog selektora Đovanija Gvidetija, o čemu je bilo najava ranije.

Aktuelna odbojkašica Ezačibašija – gde nastupa sa Tijanom Bošković u dijagonali – a od leta italijasnkog Skandićija, ekipi će se priključiti već na završnom turniru Lige nacija (ako naše budu igrale), a potom će u avgustu i septembru igrati na važnim turnirima Evropskog prvenstva i kvalifikacija za Olimpijske igre naredne godine u Parizu.

Maja je za reprezentaciju tadašnje Srbije i Crne Gore debitovala davne 2005. godine, a već naredne godine je naša ženska reprezentacija ostvarila prvi veliki uspeh u istoriji osvajanjem bronze na Svetskom prvenstvu, kada je Ognjenovićeva već bila prvi tehničar tima.

Ona se prvi put povukla iz reprezentacije nakon srebrne medalje na Igrama u Riju 2016. godine, ali se zapravo ispostavilo da se radi samo o pauzi od godinu dana, pa je propustila Evropsko prvenstvo 2017, ali se vratila naredne godine kada je po prvi put osvojeno zlato na prvenstvu sveta.

Drugi put, činilo se definitivno – povukla se iz reprezentacije nakon OI u Tokiju održanim 2021. godine, ali očigledno da će legenda našeg sporta još jednom napasti jedino zlato koje nedostaje njoj i reprezentaciji – ono olimpijsko.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE