Grujić i Milenković: Katar je iza nas, sada smo na novom početku

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak 24. marta igra svoj prvi meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

 Dva dana pred duel na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, na konferenciji za medije u SC FSS u Staroj Pazovi, bili su Nikola Milenković i Marko Grujić.

– Bila su velika očekivanja u Kataru, mogli smo i više da pružimo, nismo uspeli, to ostaje iza nas i okrećemo novu stranicu. Pred nama su kvalifikacije za Prvenstvo Evrope, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući sa verom u sebe i maksimalnom koncentracijom. Mislim da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo, verujem da možemo da ponovimo igre iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, rekao je Nikola Milenković.

Slišno razmišlja i Marko Grujić…

– Sigurno da smo svi očekivali više na Prvenstvu sveta u Kataru, trebalo je vremena da prebolimo taj neuspeh. Sada smo svi tu na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na Prvenstvo Evrope, jasan je Marko Grujić.

– Moramo da gledamo nas, nemamo strah, sve respektujemo ali verujemo u sebe i kvalitet koji imao, kaže Nikola Milenković.

O strahu od neuspeha kao otežavajućoj okolnosti?

– Nemamo strah od rivala, iskreno igrali smo i protiv jačih selekcija pa smo uspevali da se izborimo i pronađemo put do uspeha. Sve poštujemo, svakog rivala, ali znamo koliko možemo i šta želimo, ne ostavlja dilemu Marko Grujić.

Da li igračima predstavlja opterećenje činjenica da nismo bili učesnici samita najboljih evropskih selkcija punih 24 godine?

Kad počne utakmica niko o tome ne razmišlja. To je činjenica koja nije prijatna kada pričamo pre utakmice, ali kad počne meč onda mislimo samo kako da pobedimo i osvojimo tri boda, iskren je Marko Grujić, a Nikola Milenković samo potvrđuje njegove reči.

To je za nas samo motiv više da budemo generacija koja će posle 24 godine da ostvari plasman na jedno tako veliko i važno takmičenje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE