Litvanci otkrili: Evo koliko zarađuju Lesor, Petrušev i Vildoza!

Dok se u Evroligi odigrava velika borba za Top 8, portal Basket News se bavio platama košarkaša koji nastupaju u ovom elitnom takmičenju.

Zbog dobrih partija, portal iz Litvanije ističe da bi svi trebalo da dobiju povećanje plate od naredne sezone.

Lista igrača napravljena je posle razgovora sa evroligaškim klubovima i menadžerima, a u tekstu su navedene mesečne plate, uz napomenu da može da postoji 10 do 15 odsto mogućnosti za varijaciju, kao i da se radi se o neto iznosima nakon odbijanja poreza.

Na listi Basket News-a našli su se centar Partizana Matsijas Lesor i dvojica igrača Crvene zvezde Luka Vildoza i Filip Petrušev.

Lesor, koji je ove sezone izrastao u najvažnijeg igrača Partizana, ima mesečnu platu od 50.000 evra, navodi ovaj portal. Takođe navodi se da bi produžetkom saradanje sa crno-belima mogao da dobije i povećanje zarade, a procenjuje se da bi ona mogla da ode na cifru između 100.000 i 130.000 evra mesečno.

Što se tiče Argentinca Luke Vildoze mesečna plata u Zvezdi iznosi 80.000 evropskih novčanica, kao i da se njegovim dolaskom na Mali Kalemegdan, sezona za crveno-beli tim okrenula i da su ušli u pobednički niz u svim takmičenjima. Procenjuje se da bi on sledeće sezone mogao da zarađuje između 120.000 i 150.000 evra.

Plata košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa iznosi iznosi 25.000 evra.

Mladi košarkaš koji se nije snašao u ekipi turskog Efesa, koju vodi Ergin Ataman, zbog dobrih partija u dresu Zvezde, njegova plata sledeće sezone mogla bi da se poveća na iznos između 50.000 i 70.000 evra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novo pravilo u Turskoj za strane igrače

Turska košarkaška liga je jedna od najjačih liga u Evropi, a uvođenjem novog pravila mogla bi dodatno da podigne...

POVEZANE OBJAVE