OBRADOVIĆ NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: Jako sam ponosan na svoje igrače

Košarkaši Partizana sve su bliže plasmanu u plejof u svojoj povratničkoj sezoni u Evroligi, pošto su večeras savladali lidera na tabeli Olimpijakos.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

Pobedili smo lidera Evrolige, ekipu koja igra odličnu košarku i možemo da budemo ponosni igrom u većem delu susreta. Sve, izuzev u trećoj četvrtini, kada smo imali malo problema. Kontrolisali smo utakmicu dobrom odbranom i pametnom igrom u napadu. Ključ je bio da delimo loptu i svaki put kada smo prosleđivali loptu dalje, usledio bi dobar šut. Jako dobra selekcija šuta, rezimirao je trener Partizana, pa se osvrnuo na podršku:

Hvala navijačima na još jednoj nezaboravnoj noći. Neverovatno je šta navijači rade. Danas sam bio, slučajno, na ručku i četiri momka su tražili da se fotografišu sa mnom. Ljudi su došli iz Estonije. Jutros je bio momak rodom iz Kraljeva, živi u Nemačkoj i dolazi na svaku utakmicu. Da ne pričam dalje, o onima iz Grčke koji su došli posebno za ovu utakmicu. Nisu navijači Olimpijakosa, već protivničkog tima. Dolaze navijači iz Francuske, Španije, ne znam odakle sve. Ponosni smo, hvala svima koji gledaju utakmice, rekao je Obradović.

Obradović nije krio da je zadovoljan, na pitanje da li je ova igra na nivou plejofa.

Ne znam, ali znam da sam zadovoljan kako smo odigrali utakmicu. Imali smo neuobičajeno mnogo treninga za ovaj deo sezone, to je rezultat toga što nismo igrali protiv Budućnosti u ABA ligi. Dao sam igračima tri dana odmora da se osveže i to im je očigledno prijalo. Radili smo četiri veoma dobra treninga, detaljno pripremili utakmicu. U prvom poluvremenu, kada smo imali 14 razlike dali su nam neke lake poene ispod koša, sve ostalo smo kontrolisali. Takođe nije normalno da oni šutiraju 0/12 za tri poena, ali takva je utakmica bila. Zaista sam jako ponosan na svoje igrače, zbog svega što smo uradili, jasan je bio iskusni trener.

Sledi najvažniji deo sezone.

Nama će svaka sledeća utakmica biti još bitnija. Videćemo dokle možemo da izdržimo. Imali smo odličnu utakmicu protiv Virtusa, pa smo zbog velike potrošnje odigrali slabije protiv Milana. O tome stalno razmišljam kada imamo veliku potrošnju. Ako pogledate minutaže Ledeja i Smailagića koji će biti najvažniji igrači na utakmici sa Olimpijom kao dvojica visokih, oni su imali manju minutažu. Lesor je igrao preko 30 minuta, ali on neće da igra u nedelju, ali će zato u subotu da ima mnogo jak trening, otkrio je trener crno-belih.

Večeras je zaustavljen i glavni kandidat za MVP zvanje Saša vezenkov.

Veliki je kandidat da uzme MVP titulu, probali smo da igramo timsku odbranu na njemu, odigrali smo tako kako je. Zaslužio je pohvale za sve što je uradio u Evroligi. Momak koji je predan izuzetno košarci, zato i igra verovatno kako igra. Možda smo neke lake poene zato što smo previše fokusirani na njemu, ocenio je Obradović.

Tačnost igre možda je i najbolje vidiljiva po broju asistencija, kojih je bilo 22. Obradović je posebno istakao i motivaciju Grka iz redova njegovog tima.

Svaki put kada smo imali dodavanje više, dolazili su laki šutevi. Trifunović je bio sam, Papapetru sam, jesu promašili ali to su bili izgrađeni šutevi. Motivacija Papapetrua za ovu utakmicu bila je nešto posebno, igrao je za Panatinaikos i pre toga Olimpijakos. Verujem da će nam biti od velike koristi u nastavku sezone, rekao je popularni Žoc.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki povratak: Janakopulos iznenadio (VIDEO)

Predsednik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos prisustvuje utakmici tog tima i Makabija u "OAKA" areni u okviru drugog meča plej-of...

POVEZANE OBJAVE