Selektor Crne Gore optimističan pred duel sa Srbijom

Nakon pobeda nad Litvanijom, odnosno Bugarskom, fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore sutra će se u Podgorici boriti za lidersko mesto u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Posle pobede u Razgradu nad Bugarima, zahvaljujući golu bivšeg napadača Zvezde Nikole Krstovića, selektor Crnogoraca Miodrag Radulović pun optimizma dočekuje naš nacionalni tim.

U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer smo se dosta potrošili Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahteve, izjavio je selektor Crne Gore.

O protivniku ima samo reči hvale, ali ističe da je to dodatni motiv.

Poznajemo dobro protivnika, veoma cenimo njiegov kako individualni, tako i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način, kaže Radulović.

Ovog puta bi od starta trebalo očekivati i dobro poznato lice – Stevana Jovetića, a među glavnim adutima su i ostali fudbaleri dobro poznati navijačima najvećih naših klubova.

Znamo šta treba da uradimo. Jovetić je u dobrom raspoloženju i dobroj formi. On i Savić, Marušić, Vešović, Šćekić – sve tu to naši lideri. Vraća se i Tomašević nakon suspenzije, a nadam se da će i Jovović biti spreman, rekao je Radulović, pa istakao nedostatak još jednog bivšeg igrača Partizana u veznom redu, gde smatra da će se voditi najveća borba.

Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rešenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih, smatra selektor našeg sutrašnjeg protivnika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUČIO SE SA POVREDAMA: Kurtoa konačno na terenu!

Nakon remija sa Bajernom u polufinalu Lige šampiona, fudbaleri Real Madrida okreću se obavezama u prvenstvu. Sutra dočekuju ekipu Kadiza....

POVEZANE OBJAVE