Verbalni sukob trenera večitih ne prestaje: Matijašević najavio tužbu protiv Janića!

U derbiju Superlige Srbije, odbojkaši Crvene zvezde su savladali Partizan, a ono što je obeležilo meč jeste sukob trenera ove dve ekipe. Treneri Partizana i Zvezde ušli u verbalni sukob koji je potrajao nekoliko minuta, pre nego što su podeljeni crveni kartoni.

Trener odbojkaša Crvene zvezde Nikola Matijašević oglasio se posle kritika koje mu je uputio kolega iz Partizana Bojan Janić.

– Kao prvo, želeo bih da čestitam svojim igračima na sjajnoj utakmici i pobedi od 3:0 nad Partizanom u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa. Mnogi su nas bili otpisali nakon poraza u Novom Sadu, protiv ekipe Novi Sad Maneks, i govorili da je sezona gotova. Ušli smo u plej-of spremni i nastavićemo da ulazimo u svaki meč odlučno, sa ciljem da pobedimo Partizan u subotu, rekao je Matijašević za sajt lige.

– On je na 2:0 u setovima i 23:17 za nas došao do mreže i krenuo da prelazi i izgovorio toliko odvratnih uvreda, da mi se pokojni otac i majka prevrću u grobu. J***m ti mrtvu majku, mrtvog oca, ubiću te, matori konju… itd. Iskreno, nikad u karijeri nisam doživeo niti video takav prostakluk i takve uvrede. Imam 69 godina, prvoligaški sam trener od 1983. godine, osvojio sam titulu prvaka Francuske kao trener 1984, kada je Janić imao dve godine. U moje vreme smo poštovali starije, provokacije su sastavni deo igre, a ko ne može to da podnese, mora da se zapita da li je za ovaj posao. Naučen sam da se borim za vreme meča, a kad se završi pružam ruku i idem dalje. To vređanje kad je meč gotov ozbiljno je iskazivanje slabosti i nemoći. To sigurno neće uticati na moj fokus i način na koji vodim utakmicu. Naprotiv.

Matijašević je najavio i sledeće koraka u vezi sa incidentom.

– Na vezi sam sa advokatom i ispitujemo da li postoje elementi za pokretanje krivične tužbe! Odlučno ću ga tužiti kao i sve druge osobe koje budu imale nasilničko ponašanje. Na ličnom planu Janić je povredio i moju decu koja su gajila drugarski odnos sa njim. Lepo je dočekan na svadbi moje ćerke, a sebi je dozvolio da mi se roditelji prevrću u grobu zato što nije u stanju da podnese presiju i nadmetanje na terenu. Za kraj, želim svojim igračima da uđu u totalni fokus. Spremamo ‘game plan’, kao što smo spremali i za prvu utakmicu. Ući ćemo spremno i odlučno u ovu jako važnu utakmicu za Zvezdu, poručio je Matijašević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Crvena zvezda naciljala pojačanje u veznom redu na “Ivica Osim placu”

Crvena zvezda je veoma blizu i matematički da osigura titulu šampiona Srbije, a očekuje je i meč protiv Vojvodine...

POVEZANE OBJAVE